Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ptáčky - Neptáčky z kližky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 365 kJ /
2 238 kcal
Bílkoviny182,94 g
Tuky144,20 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 962 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,36 g
Sacharidy43,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí kližku nakrájíme na velikost jednotlivých porcí. Každý kousek masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli a zeleninu nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky. Krok 2: Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli spolu se slaninou a vložíme maso, které zprudka po všech stranách opečeme. Pak přidáme celer s mrkví, koření, kyselé okurky nakrájené na kousky, podlijeme a dusíme do měkka. Krok 3: Když je maso hotové, vyndáme ho na talíř, z kastrolu odstraníme jednotlivá koření a přidáme lžíci hladké mouky. Zředíme vodou do požadované hustoty a všechno dohromady rozmixujeme. Krok 4: Chvíli omáčku povaříme a vložíme zpátky maso. Vejce natvrdo a kyselou okurku nakrájíme na drobno, vmícháme opatrně do omáčky a již nevaříme. Podáváme s knedlíkem nebo rýží ozdobené vajíčkem a kyselou okurkou.

Zveřejněno 14. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáčky - Neptáčky z kližky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6vl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáčky - Neptáčky z kližky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6vl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

rychlý, dobrý recept, díky za něj

Květo, je vidět dle Tvých receptů a fotek, že jsi dobrá kuchařka.4 bodík je na cestě:yes:

Měla jsem doma také kližku a měli jsme chuť na roštěnku,tak jsem použila koření jako na roštěnou a když plátky byly poněkud pokoucené,chutnaly výborně.

Konečně zase jedna :-K co zná vařit z kližky i něco jiného než guláš. Já dělám z válečku kližky z toho prostředního z býka bývá větší . Tak zvanou svíčkovou /tedy na smetaně / prošpikuji a pak klasický postup ,kdo si nechal říci a vyzkoušel ten nelitoval. :-)):-)):-D Dávám to bodík i za odvahu. :yes: Kdo ví co je to péro /maso z hovězí plece / skvělé také doporučuji. Kližka i péro jsou řídká masa a proto nejsou suché a drží šťávu.

Nemusí to být špatné, ale já bych to udělat nemohla.Chlapi by to nejedli, ty když ptáčky tak ptáčky klasicky zabalený. Musím být ticho protože jsem je to naučila já.

Znám a dělám, dokonce nám to chutná víc, než klasicky. Jsou tu na to recepty, ale každý má jiný název, ve výsledku je to totožné. Dávám 1.boda:yes:

Tématické fráze:
hovězí péro, hovězí kližka na smetaně, hovězí ptáčky, kližka, recepty z kližky, španělský ptáček z kližky, recepty hovězí maso kližka, co udělat z hovězí kližky, hovezi maso pero, roštěnky z kližky, kližka recept, recepty z hovězí kližky, kližka na smetaně, co varit z kližky, hovězí kližka recepty, klizka recepty, vařená kližka, roštěnka z kližky, falešné ptáčky, maso pero

Suroviny:
kližka hovězí, hořčice plnotučná, slanina, okurky sterilované, vejce, sádlo, cibule, mouka hladká, mrkev, celer, pepř, koření nové koření, bobkový list

Přidat fotografie receptu