Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci se zelím

Kdo by neznal utopence, lahůdka studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou sklenici. Určitě nebudete litovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie454 kJ /
109 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy22,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nálev svaříme ze všech uvedených surovin. Krok 2: Cibuli nakrájíme na slabé proužky. Špekáčky podélně nařízneme, potřeme mletou pálivou paprikou a dovnitř vložíme cibuli. Krok 3: Nyní budeme vrstvit do sklenice - špekáčky, cibuli, 2 chilli papričky a zelí. Vrstvy takto opakujeme. Krok 4: Nakonec zalijeme horkým nálevem, uzavřeme celofánem a po vychladnutí dáme do lednice uležet na 7 dní.

TIP: TIP: Nakládané speciality

Zveřejněno 12. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gk7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gk7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Myslím, že je to hodně kyselé. Poměr octu a vody, jen 4 tabletky sladidla... no, nevím. Utopence máme moc rádi a často je nakládám, takže jsem i vyzkoušela hodně receptů, ale...

Dnes jsem neodolal a utopence se zelím udělal.Moc se těším na výsledek-chci jen dodat,že 12 špekáčků a sáček zelí se do 2l sklenice nevejde,použijte sklenici 3l.Přidal jsem i pár beraních rohů a nechám to ve sklepě 10 dní-jestli to vydržím...…..

:yes::-p přidávám foto.

Mia: Dyk nemusíte dávat umělé sladidlo, pokud nemáte v rodině diabetika, stačí normál cukr nebo fruktoza dle chuti;-);-)

Mia: Umělé sladidlo dávala už tchyně do láku, když dělala sterilované okurky a byly vynikající. Navíc je to žádoucí u diabetiků. :yes:http://clupmi.blog.cz

Tablety umelyho sladidla ?

Mno nvm nvm.

Vypadá to parádně..Zkusím teda i zelí:-p

Jeden z doplňkových dárků pro tchána k Vánocům...Přidala jsem ještě plátečky česneku (na zkoušku...). Doufám, že mu bude chutnat a děkuju za recept :-K:-).

Zuza,Tomino,Dušan,Jura,Macík 15. 9. 2009 09:39
Moc dobrý recept, na snídani v práci super!

Tématické fráze:
utopenci s cibulí, pikantní utopenci se zelím, utopenci se zelím pikantní, recept na utopence s kysaným zelím, utopenci s kysaným zelím, utopenec se zelím, utopenci s cibulí recept, klasický utopenec recept, utopenci s kečupem, utopenci recept, domácí pikantní utopenci se zelím, utopenci s kysaným zelím recept, recept na utopence, nejlepší utopenci, utopence s kysaným zelím, utopenci z gothaje, nakládání utopenci recept, špekáčky se zelím, nejlepší domácí utopenci, utopenci

Suroviny:
špekáček, cibule, paprika sušená pálivá, chilli paprika čerstvá, zelí kysané, ocet, voda, sladidlo umělé, koření nové koření, pepř, bobkový list, sůl

Přidat fotografie receptu