Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálský květák s jogurtovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blikni blikni

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 329 kJ /
318 kcal
Bílkoviny23,80 g
Tuky19,04 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 256 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy12,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Krok 2: Pak ho vyjmeme z hrnce, lehce pokrájíme na menší kousky, přidáme veškerou zeleninu, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, 3 stroužky česneku nadrobno nakrájené, tofu, osolíme, opepříme, bohatě posypeme provensálským kořením a lněným semínkem a vše dáme do vymazané zapékací mísy. Krok 3: Zalejeme vejci rozmíchanými se solí a provensálským kořením a dáme zapéct. Krok 4: Před koncem posypeme sýrem a necháme roztavit. Podáváme s jogurtovým přelivem. Krok 5: Jogurtový přeliv: Bílý jogurt rozmícháme se zbylým česnekem, posolíme, přidáme provensálské koření a necháme chvilku odstát.

Zveřejněno 19. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálský květák s jogurtovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1G3j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálský květák s jogurtovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1G3j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tož Evi, vítej mezi náma na topreceptech a hned tě vítám s plusíkem;-):yes::yes:

Pěkný recept:-K ...:yes:

Evi,tak toto si zaslúži bod:yes:Pekné fotky a zase iná úprava karfiolu.Jeden mám v chladničke,tak cez týždeň vyskúšam;-)

Tématické fráze:
bylinkový přeliv, květák provencálský, květák,jogurt,sýr, zapeceny kvetak v jogurtu a syrem, květák v jourt, přeliv s koprem, cesnekovy preliv, provensálský vejce, recepty maso květák, květák se sýrovým přelivem, jogurtoví přliv, jogurtový přeliv-recept, bylinkový přeliv příprava, bylinkové jogurtové přelivy - recept, dietní květák

Suroviny:
květák, směs zeleninová mražená, cibule, česnek, olej, pepř, sůl, koření provensálské, vejce, sýr uzený, jogurt bílý, semínka lněná, bylinkové tofu

Přidat fotografie receptu