Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaše šup tam šup ven

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LidaD

Snadný

Doba přípravy 3 min Doba přípravy: 3 min

3 min (3 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 065 kJ /
255 kcal
Bílkoviny8,25 g
Tuky4,25 g
Vláknina6,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy42,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V čistém mlýnku na kávu umeleme společně ovesné vločky a pšeničné otruby. Krok 2: Poté namletou směs přesypeme do většího hrnku či misky s 3/4 hrnku horkého mléka a vlníme v mikrovlnce asi 1 minutu. Krok 3: Přidáváme zbytek mléka (vody), je-li třeba, abychom dostali konzistenci kaše. Přisolíme, a nebo pokud nehlídáme váhu až tak moc, přisladíme cukrem a posypeme kakaem nebo skořicí.

Zveřejněno 20. 6. 2010

Poznámka autorky LidaD

Kaše se musí zapíjet po každém soustu vodou, a poté je ještě nutno vypít sklenici vody, aby došlo ke správnému nabobtnání a ne k "zabetonování".

Sice to asi nebude ta nejlepší gurmánská pochoutka, ale je to spasení pro lidi, kteří si věčným dietěním vypěstovali zlenivělé zažívání a potřebují něco přírodního na "vyčištění potrubí". Je to také skvělý recept v tom, že kdo sní tuhle snídani a pěkne se na ni napije vody, zaručeně nebude mít hlad až do obeda...

Předem ale předesílám, že tohle asi není vhodný recept pro ty, kterým "potrubí" funguje normalně :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaše šup tam šup ven

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PzWn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaše šup tam šup ven

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PzWn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Recept na chutnou kaši ze směsi otrub pšenice,žita,špaldy a ovsa. ingredience: 1hrnek asi 0,3 l směsi otrub,6 lžíc krystal nebo krupice cukru,25g másla,špetka soli a mléko asi 3/4 l. Postup: na pánev dáme cukr a zakápneme troškou vody potom ohříváme za stálého míchání na plameni tak dlouho až cukr zkaramelizuje do žlutohněda potom za stálého míchání vlejte rozpuštěné máslo a míchejte dál až se hmota přestane intenzivně vařit. Dále přidejte otruby které jte si přes noc namočili do mléka tak aby hladina byla asi 20mm nad otrubama. Celou směs vaříme zhruba 5-7 min. potom dáme na talíř dochutíme grankem a rozehřátým máslem. Druhá verze podávání hmotu vložíme do konvice nejlépe baňaté čajové s velkým dnem (zamezí se nežádoucímu rozstřiku po kuchyni) přidáme plnotučné mléko a ponorným mixérem pořádně rozmixujeme. (pochoutka pro malé mlsouny do hrníčku). Toto a jiné jsem vykoumal po té co jsem se dozvěděl o L cysteinu tzv. E 920 - E922 který se přidává už ve mlýnech do mouky a ještě v pekárnách další dávka prý aby těsto rychleji a dobře vykynulo (nafouklé vysoké bochníky s velkýma dírama ve střídě). Od té doby si melu svou mouku a peču svůj domácí chléb včetně rohlíků. Ale celozrná mouka špatně kyne tak mouku osévám a otruby kterých je zhruba 1/3 hmotnosti zrna takto zužitkovávám. raw-katka.webnode.cz/news/melu-meles-meleme-/ www.lidicky.cz/clanky/l-cystein-ve-vlasech-kopytech-nehtech-i-v-pecivu-clanek Přeji všem dobrou chuť bez Éček nařízených evropskou unií na pomalou likvidaci slovanských národů.:-):-!

Koupila jsem si balení ovesných vloček (takových malých) a vůbec mi to nechutná... ani v jogurtu, s mlékem už vůbec ne... a tak jsem zkusila toto, jelikož už se jich chci zbavit a né to jen tak vyhodit... Tak jsem si dala vařit mléko a do hrnku jsem nasypala vločky s cukrem zaléla to horkým mlékem a pořád mi to moc nechutná, tak jsem tam přidala kakao a už je to trošku lepší.. ale už bych si je víckrát nekoupila :/ má to moc divnou chuť :-//

:yes: tento recept jsem předtím přehlídla, až dnes jsem udělila bod! Dělávám to s ovesnými vločkami, teď přidám i otruby! Ovesné vločky i otruby kupuju mleté - u nás je mají ve Zdravé výživě, nebo kupuju vločky Emco jemné - myslím v každém supermarketu je budou mít, v Bille určitě, a ty není nutné mlít, jsou opravdu jemné. Jinak veškeré tyhle věci nemelu v mlýnku, ale drtím nožíkama v takovém tom ručním drtítko-ponorný mixér (já osobně mám Braun ale jsou k dostání všechny možné značky) na tyhle věci je to vynikající :-K
P.S. ani někdy nevlním společně, ale jen nasypu do horkého mléka a nechám odležet, obvykle doplním i rozinky nebo brusinky

moc dobré a rychle teda kobyla se na mne divala proč mi ty otruby raději nedáš, ale chutná mi to:-):yes:

Ha ha, Alicia, pozor, je to tezce navykove, jenom rikam, hlavne potom hodne vody, nebo bude zle :-(( Zdravim, Lida

hmmm, vyzkoušeno - nečekala bych, že mi to bude tak chutnat! dala jsem mléko/voda půl na půl a výsledek posypala skořicí... mňam! =)

Dobry den, mleti nutne neni, ja to melu proto, ze se mi ty dve ingredience vice smisi a je z toho takova vice homogenni kase, ale i nenamlete je to dobre, ma to vice struktury. Stastne zazivani, Lida

vypadá to super, ale mám problém - mlýnek na kávu nevlastním. je nutné to mletí?

Moc se mi recept líbí.Jsem zastáncem kaší a ovesných vloček a otrub také. každé ráno nalačno sním lžíci otrub a zapiji to vodou, pak si dám svoji oblíbenou kaši(pohanková, jáhlová, rýžová, špaldová, ovesná). Pro mě je to snídaně jako pro jiné rohlík s máslem.A to mi funguje potrubí normálně;-)V rodině máme rakovinu tlustého střeva, tak se snažím ji alespoň trochu předejít. Pokud má někdo zažívání špatné, není na škodu začít ráno bezlepkovou snídaní,střeva se s bezlepkovým pokrmem lépe vypořádají a nedostanou hned takovou nálož.:yes::yes:

mě prožene obič ovesná kaše, myslím že otruby nechám koním :-D:-D

Martin Sedlák 24. 1. 2011 08:50
Co si mám pod tím názvém představit :-D

Pardon, jeste k tomu mleti.. Ja ty otruby nenamlete nemuzu. Nechutna mi to a navic to cloveka dost dusi... Problem je, ze ty otruby jsou tak lehonke, ze jenom poletuji v mlynku a ne a ne se namlet. Ale kdyz se smichaji ve mlynku s temi vlockami, tak se namelou taky... Tak, ted je to snad vse. Zdar, Lida

Zizalko, s temi otrubami to ma extra grady... Jde o to, ze ovesne vlocky jsou dost kaloricke (1/2 hrnicku, tj asi 40 g, ma 150 kalorii, coz je dost na tak malou porci a o to vic, pokud se snazis jist min nez 1,500 kalorii za den) a navic obsahuji rozpustnou vlakninu, ktera lidem s linym zazivanim moc nepomuze... Otruby jsou super v tom, ze maji mnohem mene kalorii a hlavne nerozpustnou vlakninu, procez to \"sup tam sup ven\"... A tim, ze pitim vody nabobtnaji, zahaneji pocit hladu. Ale fakt se potom musi pit aspon ty dva litry vody denne, v horku a pri sportu vic, nebo to bude mit efekt \"sup tam a ne a ne ven\"... A to pak neni legrace :-O Takze ty otruby tu kasi \"nastavi\" na vetsi mnozstvi a hlavne umocni ten \"vedelejsi ucinek\". :-D

Dělala jsem doposud bez otrub a vločky jsem nemlela...musí se mlít? Já si vždycky vločky s rozinkama a slunečnicovými semínky namočím na noc do mléka a ráno ohřeju v MW na provozní teplotu...výborná snídaně :-p S tou vodou si to musím zapamatovat, já všeobecně poměrně málo piju a vím, že to není dobře, musím se vyloženě hlídat a nutit :-8:-8

Diky za pochvalu. Domnivam se, ze recept take neni od veci vzhledem ke smutnym statistikam tykajicim se cetnosti vyskytu rakoviny streva v CR... ;-( Stastne zazivani a krasne leto. Lida

:-D:-K:yes:

Každopádně za plus, protože mnozí z nás budou rádi za dietní jídlo. Já jsem jedla chleba z otrub a nazvala bych to.."jen pro odvážné":-)):-D, ale moje dcera by nepohrdla;-):yes: Taky plus za opravdu příznačný název!!:-))

Tématické fráze:
otruby a vyčištění střeva, špaldová kaše recept, pšeničné vločky recepty, kaše z otrub, pšeničné otruby recepty, kaše z ovesných otrub, pšeničná kaše, otruby recepty, pšeničné vločky recept, kaše z pšeničných vloček, kase z psenicnych otrub, psenicne otruby recept, pšeničné otruby, otruby kaše, dietní kaše, co jsou ovesné otruby, ovesné otruby, pšenične otruby kaše, ovesné otruby recepty, špaldová kaše recepty

Suroviny:
vločky ovesné, otruby pšeničné, mléko, sůl

Přidat fotografie receptu