Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studený boršč

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bestickova

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: podle počtu strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařím si mrkev, brambory, vajíčko na tvrdo, do hrnce naliju kyšku-kupuji tu největší. Krok 2: Cibuli si nakrájím na půlměsíčky, stejně tak okurku, vychladlé vajíčko promáčknu sítkem na brambory, stejně tak i teplé brambory, mrkev nakrájím na kolečka, salám na kostky, všechno nasypu do kefíru, dle potřeby doliju vodou, přidám dvě lžíce ster. řepy. Krok 3: Osolím ,opepřím, dle potřeby dochutím octem-mám ráda kyselejší a dám do lednice vychladit. V létě je to příjemně osvěžující polévka, která zasytí.

Zveřejněno 21. 6. 2010

Poznámka autorky bestickova

Recept mám od kamarádky, která pochází z Litvy, kde si tuhle polévku dělají celkem běžně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studený boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQog

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studený boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQog

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Výborné, v tomto počasí osvěžující záležitost! Děkuji za recept, budu opakovat <3

Polévka je velmi dobrá, pikantní a osvěžující chuti...
Posílám obrázky a doporučuji jako lehkou letní večeři. ;-)

:-8:-K:yes:+1:yes:

:yes:+2.:yes: Boršč mám ráda,tento neznám,ale vyzkouším. Myslím,že lze použít i podmáslí.

Tématické fráze:
litevský bošč, vánoční studený polévka, borsc s podmaslim, polevka studeny borsc, litevsky studeny bosc, recept na bošč, recept bosc, kyska s červenou řepou, falešný boršč, recepty s obrázky, polevka bošč, recept studený borč, polévka z kyšky, bošč polévka, bošč polévka recept nejlepší, celková doba na boršč, studený bošč recept, ukrajinský boršč za studena

Suroviny:
kyška, okurka salátová, salám měkký, mrkev, cibule, řepa červená, brambory, vejce, voda, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu