Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hebké ovocné knedlíky

Nasbírali jste si plnou bedýnku jahod a přemýšlíte co s nimi? Vsaďte na hebké ovocné knedlíky, které jsou šťavnaté a voňavé. Základem těsta je tvaroh, což je výhoda pro začátečníky, protože se nemusí bát kynutého těsta.

Hodnocení receptu je 5,0 (110×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 314 kJ /
1 987 kcal
Bílkoviny38,30 g
Tuky119,67 g
Vláknina6,15 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 606 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy186,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce utřeme máslo s cukrem a postupně zašleháme vejce. Když jsou malá, mohou být i tři. Vše utřeme do pěny. Krok 2: Pak přidáme tvaroh a mouku, do které jsme promíchali maizenu nebo puding. Krok 3: Vypracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Nejlepší je připravit ho ráno, knedlíky se pak budou pěkně tvarovat. Krok 4: Do knedlíků dáváme ovoce, které máme k dispozici. Vhodné jsou meruňky, jahody nebo borůvky. Krok 5: Vaříme je ve vroucí vodě, jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Pak je trošku "popichujeme" vidličkou, aby z nich vyšla pára a můžeme je lehce omastit, aby se neslepily. Krok 6: Posypeme je strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a ozdobíme zakysanou smetanou. Kdo nechce tvaroh, pocukruje si je cukrem a polije neušlehanou šlehačkou.

TIP: Čím naplnit a posypat ovocné knedlíky

Zveřejněno 13. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hebké ovocné knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKvg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hebké ovocné knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKvg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (116)

Děkuji za váš video recept. Recept je lehký a s těstem se mi, po řádném zachlazení, dělalo dobře. Každopádně, co mi opravdu vadilo, byla ta umělá pachuť vanilkového pudinku, takže s tím už to dělat nemůžu. Přebilo to chuť úplně všeho, bohužel.

Edit:

yanull: děkuji za odpověď, příště s tím už budu počítat, na poprvé mě to zaskočilo. Knedlíčky jsou opravdu hebké, vynikající!!

IciMici: Pokud dělám knedlíky k obědu, těsto připravím večer, když k večeři, udělám ho ráno. Zkuste přidat trochu mouky a těsto dejte chvíli do mrazáku. Sice jsem to nezkoušela, ale mohlo by to pomoci. Mouky jsou různé, chce to vyzkoušet. Dle předchozích komentářů je recept v pořádku.

Nemohli byste prosim doplnit jak dlouho to ma byt v ty lednici? Mam to tam hodinu a porad se to hrozne lepi.. to jsem mela vedet, potrebovala jsem neco rychlejsiho:((
Nejlepsi udelat rano a mit to k veceri nebo jak je to mysleno????

:-)<3:yes::-K

yanull: Já právě dala ten z celofánu, nic jsem si podle sebe neupravovala. Ale možná je lepší tučný. Nebo byla blbá mouka, nevím. Dám jim tedy šanci ještě jednou. ;-)

Pajaja: Těsto se může zdát zpočátku lepivé, protože je v něm máslo, ale po vychlazení se s ním velmi dobře pracuje, dokazují to i komentáře. A hlavně se nesmí dát tvaroh z vaničky, dokonce i ze staniolu je často tvaroh řídký, proto raději použít tučný a málo mokrý tvaroh :-K

Vyzkoušela jsem. Chuťově nakonec prý docela dobré, ale oproti popisu množství jsem musela přidat skoro dvojnásobek udaného množství mouky. Při 200 gramech to byla pořád hodně lepivá směs. Asi zůstanu u svého osvědčeného spařeného těsta. ;-)

Výborné, celá rodina si moc pochutnala :yes:

Nezbývá mi než opakovat, co už tady psalo mnoho mlsounů přede mnou: s těstem se krásně pracuje, knedlíčky jsou super
a já posílám další bod:-p

andrea: Poslední dobou dělám těsto na ovocné knedlíky podle šéfkuchaře Romana Pauluse, kde se míchá hladká mouka a dokonce dětská krupička. Jsou naprosto bezkonkurenční, mohu jen doporučit. Až na to míchání mouky se hodně podobají zde uvedenému receptu.

andrea:Urcite tyto dve mouky jdou smichat, at se knedliky povedou ;-):-p:-K

mam dotaz chtela bych je udelat memu priteli ale bydlim v cizine kde neexistuje polohruba mouka jde to nahradit smichanim hladke a hrube? ps. omluvam se za pravopis uz sem ho cely zapomela :-(( jinak se mi na ty knedle zbihaj sliny :-p

Tvarohové knedlíky jsem nedělala věčnost,ale koupila jsem 3kg jahod a tak jsem se rozhodla nějaké spáchat.Padl mi do oka tento recept a přesvědčila mě chvála v komentech.Co říct...jsou naprosto MŇAMÓÓÓÓÓZNÍ:yes: Dělala jsem z dvojté dávky a měla jsem jich něco přes padesát.Co zbude (pokud zbude:-))) půjde na mrazák.

Tématické fráze:
ovocné knedlíky, hebké tvarohové knedlíky, ovocne knedliky recept, knedlíky recepty, kolik je 1/8 másla, kolik je jedna osmina másla, knedlíky, ovocný knedlíky, 1/8 másla, ovocné knedlíky z jogurtu, tvarohové knedlíky, jedna osmina másla, recept na ovocné knedlíky, ovocne tvarohove knedliky, recept ovocne knedliky, kolik je osmina masla, knedlíky ovocné, jogurtové knedlíky recept, hebké tvarohové ovocné knedlíky, knedlíky z jogurtu

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, tvaroh, sůl, mouka polohrubá, pudink vanilkový, smetana zakysaná, tvaroh

Přidat fotografie receptu