Uzená žebra - prostě jen uvařená
Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 205 kJ / 2 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,00 g |
Tuky | 200,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žebra opláchneme, nařežeme podél kostí na menší kousky a vložíme do papiňáku.
Krok 2: Zalijeme do poloviny studenou vodou, přidáme koření a dáme na cca 20-30 minut vařit.
Krok 3: Podáváme s přílohou dle chuti.
Zveřejněno 22. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkWy
Moje poznámka
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkWy
Nejnovější recepty
Mrkvová polévka s krutony
Přidáno před 1 hodinou
Candát na másle s petrželkovo-citronovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Bulgur s hlívou, brokolicí, paprikami, cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Bůček na neděli
Přidáno před 19 hodinami
Filety z Aljašky s hráškovým pyré a glazovanou mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Ořechová vláčná bábovka
Přidáno 14. 1. 2025 11:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Klasická socialistická smaženka jako ze starých bufetů: Chleby obložené vaječnými řízky si můžete připravit podle ČSN
Úklidové prostředky ze spíže: Citron, ocet a coca cola odstraní vodní kámen, soda pomůže zlikvidovat pachy
Slezský bigos je pokladem severní Moravy: Spousta zelí a masa dává vzniknout skvělému jídlu, vonícímu švestkami a vínem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
Kdyzjehlad před 43 minutami
Dušené srbské rizoto s mletým masem
snejkee před 1 hodinou
Pečený bůček
Cikitita před 1 hodinou
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Jarek.ostrava@seznam.cz před 4 hodinami
Vepřové nudličky s hořčicí a cibulí
Petulice před 4 hodinami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Kava 2 před 14 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Jana130978 před 17 hodinami
Křupavá tortilla
Dannulka před 19 hodinami
Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
MarcelaPa před 20 hodinami
Mleté maso s kolínky
Joey1 před 23 hodinami
Tématické fráze:
uzená žebra,
jak dlouho vařit uzená žebra,
uzene zebra,
uzená žebra recept,
impost,
masna impost,
jak dlouho varit uzene kosti,
jak uvarit uzene zebra,
uzena zebirka varena,
uzená žebra v papiňáku,
vaření uzených žeber,
impost otrokovice,
uzená žebra cena,
recept uzena zebra,
uzene zebro,
impost masna,
uzená žebírka,
jak vařit uzená žebra,
uzeny zebra,
žebra v papináku
Suroviny:
žebra uzená,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření
Komentáře (28)