Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní žampionový gulášek

Máte chuť na guláš a zrovna vás láká i nějaká vegetariánská verze? Vyzkoušejte tento pikantní žampionový guláš. Jeho chuť vás rozhodně překvapí. Tradičně jej můžete podávat s knedlíkem nebo netradičně třeba s kuskusem.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sabinka Sabinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 612 kJ /
385 kcal
Bílkoviny15,42 g
Tuky14,02 g
Vláknina28,34 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy38,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule nakrájíme a dáme spolu s pálivou paprikou restovat na tuk (1/2 olivový olej + 1/2 máslo). Když cibulka mírně zezlátne, přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvilce žampiony nasekané na větší kusy. Krok 2: Orestujeme a přidáme uvedené koření. Podlijeme asi 100 ml vody a přidáme bujon. Krok 3: Zakryjeme poklicí a necháváme dusit tak dlouho, až houby pustí šťávičku. Zahustíme Crémefine smetanou s moukou.

TIP: Zahušťovat lze i zdravěji. Poradíme vám, jak na to.

Zveřejněno 29. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní žampionový gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ynA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní žampionový gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ynA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Tento recept se mi velice líbí, je vskutku výborný, jednoduchý, rychlý a jak ráda říkávám, nemuselo umřít zvířátko abychom se jako rodina chutně najedli. Palec nahoru! :-D<3

Recept je zaujímavý, netradičný a hlavne bez mäsa, čo je v týchto zemepisných šírkach skutočne rarita!
Ja by som vypustil tu "mouku na zahuštění".
Guláš sa nikdy v krajine pôvodu nikdy nezahusťuje.
Tým, že tam je cibuľa (2), čo predstavuje minimálne 0,5 kg, to úplne stačí, aby šťava nebo riedka.
:yes::yes::yes::yes::yes:

Dnes som ho varila je vynikajúci:yes::yes::yes:

Dnes jsem vařila. Výborný recept.Jen jsem upravila podle našich chutí a co dům poskytuje. Majoránka, 12% smetana, hladká mouka, červená, žlutá a bílá paprika, žampiony + hlíva ústřičná. Samozřejmě přidávám bod. Ten recept si to zaslouží. Příloha - kolínka.

Uvařila jsem dnes k obědu. Bujon jsem nedávala a nikdy bych nedala.Dle mého názoru není třeba. Byla to dobrota.Doporučuji...:yes:

Asi proto, že nám to chutná :-?;-)

snažíte se vařit zdravě a chutně, ale když k žampiónům, nebo hlívě přidáte masox a podobné jedovatiny, tak vše pokazíte a znehodnotíte, proč?

ještě jsem dal hlívu ústřičnou je to ještě lepší:-O

:yes: Výborný moc ni chutnal:-)

Dobrůůůtka a navíc rychlovka:yes::-p

Děkuju za recept....guláš je výborný...není poznat že tam není maso...celá rodina jsme si ho oblíbily..dělám ho už dneska znovu...nečekala jsem takovou dobrotu...jen nedávám už dnes tolik koření..je to hodně ostrý...jinak dávám jedničku s hvězdičkou! DOPORUČUJU!!:-!:-)):yes:

jen jsem nepochopil zda na počátku je s cibulí syrová pálivá paprika nebo je myšlena lžička mleté pálivé

29/72010 datum vložení...ozvalo se pár informovaných známých jaké je to super...Guláš bez masa s rýží to je ve špitále skoro furt a zadarmo:-(

Co to je celozrná mouka? jenom zrní??

Jen chvála, moc chutnalo:-))posílám:yes:

Tématické fráze:
jak poznat žampion, žampiony recepty, ¨žampionový guláš, žampionovýguláš, žampiový guláš, guláš na žampionech, jak dlouho restovat žampiony, jak dlouho dusit houby, žampionové recepty, výborný guláš, zanpyonovy gulas, žanpionovy guláš, žampionový kuskus, dietní žampionový guláš, jak poznat žampiony, žampiony recept, recept ns mmuffiny, pikantní guláš na žampionech, žampionvý guláš, žapionový guláš

Suroviny:
žampióny, cibule, česnek, paprika sušená pálivá, kmín celý, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl mořská, olej olivový, máslo, bujón, voda, smetana, mouka celozrnná

Přidat fotografie receptu