Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 994 kJ / 1 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,14 g |
Tuky | 54,18 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 799 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 278,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200°C.
Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme střídavě lžíci prosáté mouky a lžíci bílkového sněhu. Mícháme velice zlehka a opatrně, aby nám sníh "nespadl"!
Krok 3: Těsto rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě na pečící papír a ihned vložíme do vyhřáté trouby. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme, dokud povrch mírně nezrůžoví.
Krok 4: Hotový plát vyndáme, posypeme hladkou moukou a překlopíme na čistou utěrku. Papír nesundáme, položíme přes něj prázdný plech a necháme vychladnout. Tím se nám korpus krásně vyrovná.
Krok 5: Zatímco piškot chladne, uvaříme si z mléka, cukru a pudinkového prášku obvyklým způsobem hustý krém. Vlijeme ho ještě horký do kovové misky nebo rendlíku, povrch přetřeme Herou (tím zabráníme vytvoření škraloupu) a dáme chladnout nejlépe tak, že nádobu postavíme do studené vodní lázně. Také si samozřejmě můžeme pudink uvařit dříve, toto je "expresní" varianta.
Krok 6: Heru vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zchladlý pudink (může být mírně vlažný). Vzniklý krém dosladíme podle chuti moučkovým cukrem, ale obvykle to není třeba, s uvedeným množstvím cukru v pudinku je dostatečně sladký. Rozdělíme ho do dvou misek, do jedné přidáme kakaový prášek, do druhé jahodovou tresť a barvivo.
Krok 7: V této chvíli přichází na řadu upečený plát. Opatrně z něho sloupneme pečící papír, piškot zvedneme a papír položíme pod něj (další vychytávka - pracovní plocha nám zůstane po skončení práce téměř čistá!:-)).
Krok 8: Rubovou stranu piškotu, tj. tu, ze které jsme sundali papír, potřeme větší částí jahodového krému a na něj poklademe kousky čerstvých nebo kompotovaných jahod. Nyní opatrně zarolujeme. Většinou to jde celkem snadno, korpus je díky chladnutí "pod plechem" krásně vláčný.
Krok 9: Povrch rolády potřeme krémem kakaovým, boky obsypeme kokosem nebo drobečky a roládu dozdobíme zbylým krémem. Dílo korunujeme kousky jahod.
Zveřejněno 4. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rolovaná jahůdková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQvy
Moje poznámka
Rolovaná jahůdková dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQvy
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 7 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 3 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 7 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 11 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 12 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 14 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 14 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 14 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 16 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
aby piškot nespadl,
jak upéct piškot aby nespadl,
jahodova esence,
rolada z kompotovanych jahod,
jak uvarit kakaovou roláda,
piškot nespadl,
jak upect piskotovy korpus aby nespadl,
piškot na pečicí papír,
kokova roláda z piškotů,
rolada jenom z bilkoveho sněhu,
babicovy dobroty - husa v troubě,
aby nespadl piškot,
jak na piškot, aby nespadl,
aby sníh nespadl,
nespadl,
jak upéct piškot, aby "nespadl"?,
piškot na pečícím papíru,
pečící papír piškot,
jak přemístit piškotový plát,
jak upést piškot aby nespadl
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka,
tuk hera,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
jahody,
kakao,
kokos
Komentáře (6)