Falešný španělský ptáček
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a zatáčení masa. Omáčce to na chuti nijak neubere a vy budete sklízet chválu od celé rodiny.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky (plátky naklepeme). Osolíme a lehce opepříme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na kostičky nakrájíme špek, okurku, salám a oloupaná uvařená vejce.
Krok 3: Do rozehřátého oleje vsypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji do zlatova. Pak k ní přidáme maso, které osmahneme.
Krok 4: Přidáme plnotučnou hořčici, vše ještě chvíli mícháme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Občas promícháme a pokud je třeba, přidáme trochu vody.
Krok 5: Když maso změkne, vsypeme do omáčky nakrájený špek, okurku a salám. Ještě povaříme asi 5 minut.
Krok 6: Studenou vodu smícháme se 3 lžícemi hladké mouky a za stálého míchání nalijeme do omáčky (místo moukou ji můžeme zahustit jíškou). Podle potřeby omáčku naředíme vodou.
Krok 7: Pozvolna povaříme dalších 15-20 minut. Nakonec přidáme pokrájená vejce a hotovou omáčku dochutíme.
Krok 8: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešný španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLn
Moje poznámka
Falešný španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLn
Nejnovější recepty
Kanapky s lososem a kaviárem
Přidáno před 10 hodinami
Celerová omáčka s vepřovým masem
Přidáno před 16 hodinami
Kapiový salát
Přidáno před 16 hodinami
Horké maliny
Přidáno před 18 hodinami
Provensálské minikuřátko pečené s citronovou kůrou a tymiánem z jednoho pekáčku
Přidáno před 19 hodinami
Labužnické řízečky
Přidáno 25. 12. 2024 18:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vepřové koleno pečené na červeném zelí si ihned oblíbíte: Chuť medu a vůně skořice dělají z české klasiky luxusní pokrm
Sedm nejlepších receptů na snadné jednohubky: Osvěžující šťavnaté z manga, výrazné lososové nebo hermelínové s ořechy
Plněná vejce mimóza: Silvestrovská pochoutka, kterou zvládne připravit každý. Skvěle chutná a máte ji za pár minut
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makovky – šneky
Tonja před 7 hodinami
Kynuté cibuláčky
Tonja před 7 hodinami
Salát ze sterilovaného celeru
Tonja před 7 hodinami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 7 hodinami
Chowder s treskou
Tonja před 7 hodinami
Polévka z pečené brokolice a brambor
Tonja před 7 hodinami
Domácí chleba z říše fantazie
Tonja před 7 hodinami
Čočkový salát s kysaným zelím
Tonja před 8 hodinami
Bulky se sýrem
Tonja před 8 hodinami
Štafetky pro mlsouny
Matea před 8 hodinami
Tématické fráze:
rozlítané španělské ptáčky,
rozlítaní ptáčci,
falešné ptáčky,
falešní ptáčci,
rozlitane ptacky,
rozlítané ptáčky recept,
recept na rozlitane ptacky,
rozlitani ptacci recept,
španělské ptáčky,
falešní ptáčci recept,
omáčka rozlítaní ptáci,
recept na falešné ptáčky,
rozlítaní ptáčci z vepřového,
recept na rozlítaný ptáčky,
rozlitany ptacky,
rozlítané španělské ptáčky z vepřového,
ptáčky recept,
rozlítané španělské ptáčci,
rozlítaný ptáčci,
falešný ptáčky
Suroviny:
maso hovězí,
vejce,
okurky sterilované,
špek,
salám měkký,
cibule,
hořčice plnotučná,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (174)