Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené s cibulovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 586 kJ /
379 kcal
Bílkoviny7,42 g
Tuky23,51 g
Vláknina11,78 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy31,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a na směsi oleje a másla ji za stálého promíchávání opečeme dohněda (cca 15-20 minut na nízké teplotě). Zhruba v polovině času ji zasypeme lžičkou cukru, aby zkaramelizovala. Ke konci přidáme prolisovaný česnek a necháme ho pouze rozvonět.
Hotovou cibulku posypeme hladkou moukou, dobře prosmahneme a zalijeme studeným vývarem. Provaříme a dochutíme solí a pepřem. Tepelně opracované maso vložíme do omáčky prohřát.

Zveřejněno 28. 8. 2010

Poznámka autorky Eliza

Podáváme s bramborovým knedlíkem či noky a se špenátem, případně kysaným zelím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené s cibulovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JNGl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené s cibulovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JNGl

Marie

Komentáře (14)

Nudné uzené s bramborem to parádně nakopne. Spokojenost veliká.:yes:

Elizo :-) dnes jsem uděla cibulový přeliv s Moravskou krkovicí podávanou s bramborovou kaší a bylo to výborné.:-p Jednou jsem ten cibulový přeliv zkoušela, ale nějak jsem to měla moc moukové. Nechutnalo mi to. Ale podle tvého receptu byla chuť skvěle vyvážená.:yes: Dávám bodíka +11 a přidávám fotku.

to vypadá krásně :yes:

celkem,rychlé a dobré papáníčko.;-)a fotečky jako vždy na jedničku:yes:+1:-K

Eli:-Kv jednoduchosti je krása:yes:báječná kombinace;-)špenát :-pu nás též v kurzu je, uloženo k vyzkoušení 8.bodík zasloužený;-):yes:

Mňam;-);-);-)

Já bych si určitě pochutnala. Moje babička vařila cibulovou omáčku často, měla jsem ji moc ráda. Jednou jsem ji udělala rodině a nějak jsem s ní moc neuspěla. Bodík posílám jen za sebe :-):yes:

Díky za zájem, vařila jsem to včera k večeři, byla u nás ségra a strašně jí chutnalo, tak jsem se rozhodla vyfotit a podělit se...i když je to tak jednoduchý recept. ;-)

:-p:-p:yes::yes:

:yes::-p+1:yes:

:yes::yes:určitě je to vynikající...smaženou cibulku můžeme, ráda vyzkouším...:-)

Uzené s cibulovou omáčkou jsem ještě nedělala. Mám ho v ledničce,zrovna včera koupené, zkusím to udělat. Já dělám uzené buď s křenovou nebo česnekovou omáčkou.Tady na topkách jsem ho četla i s koprovkou.:-p:-K

výborná kombinace-uzené,cibule,česnek-chuťově to musí být moc dobré:-p:-p+1

Ajajaj, hned po ránu taková dobrota:-p. Já dělám uzené se švestkovou omáčkou, tahle cibulová nevypadá špatně. Ta lžička cukru stačí?

Tématické fráze:
uzené s cibulovou omáčkou, tepelně opracované uzené, cibulový přeliv na maso, moukové noky, uzený maso s cibulovou omáčkou, přeliv na uzené maso, uzené na cibuli, uzené maso s cibulovou omáčkou, uzené s cibuli, musí se moravské uzené vařit, vařit tepelně opracované maso ?, tepelně opracované uzené maso, uzene tepelne opracovane, cibulové třené noky, reliš z červené řepy, koupené tepelně opracované uzené maso, uzené maso s přelivem, uzené recept, cibulovy preliv omáčka k masu, uzené na cibulové omáčce

Suroviny:
maso uzené, cibule, cukr, česnek, mouka hladká, vývar masový, olej, máslo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu