Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Matjesy z hříbků

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 169 kJ /
1 235 kcal
Bílkoviny18,69 g
Tuky102,84 g
Vláknina45,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné houby nakrájíme na plátky a na 10 minut vložíme do vroucí osolené vody. Krok 2: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a promneme s dvěmi špetkami soli. Krok 3: Povařené houby scedíme a ihned promícháme s cibulí. Přidáme koření, 1 lžíci soli a zalijeme olejem a octem.
Necháme 2-3 dny uležet.

Zveřejněno 12. 9. 2010

Poznámka autorky Eliza

Fotografii pokrmu na talíři přidám po odležení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Matjesy z hříbků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D88k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Matjesy z hříbků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D88k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

Vyzkoušeno, ochutnáno a fantazie - příště ubrat sůl....ono záleží, jak která solí a přidala jsem místo 2-3lžic octa tak sem dala 5 a přidala bych pro mě cibuli. Děkuji, recept ukládám

Ahoj,chtěla bych se zeptat,do kdy se mají matesy spotřebovat?

Včera je měl manžel k večeři. Říkal, že jsou moc dobré, ale klidně mohli být ještě o trochu kyselejší. Já jsem dala 2 PL octa, tak příště dám 3.;-)

Tak u nás dopadlo ochutnávání skvěle, přikládám fotky. Bohužel nevím, jak na první místo umístit fotku hotového pokrmu, jak to prohodit...Takže když se toho třeba ujme některá moderátorka, budu ráda. :-K

Ja som sa bála spýtať na ten ocot, akosi sa mi do toho hodil...;-)
+

Opraveno...;-)
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...:-);-)

OK - jdu to tam vrazit. Raději to přidej nahoře do receptu, tady by to mohlo zapadnout.;-)

Papričko, já jsem dnes ochutnala a musela jsem přidat asi tři špetky soli a dvě lžíce octa. Jinak to - podle původního receptu - bylo poměrně bez chuti. Dochuť to taky, prosím, ať to Tonda nejí mdlé...;-):-D;-)
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji. :-K

Tak je mám naložené, přidávám fotku. Manža za pár dní řekne, jaké jsou.;-)

Markétko, není za co se omlouvat:-), já jsem se asi unáhlila, ale mně to vyznělo, že Eliza usoudila, že co se uvaří v DP, už se nemusí sterilizovat, asi jsem to já špatně pochopila a vy jste myslely jen marmelády.;-):-)

Maris - já vím, proto je taky nedělám:-8:-8. A naše debata s Elizou asi neměla být pod tímto receptem. Omlouvám se.

papričko,:-) ale marmeláda a houby je něco úplně jiného, marmelády se většinou už dál nesterilizují,, proto se jen uvaří v DP a nalijí do horkých skleniček, ale houby by se musely v každém případě ještě sterilizovat ve skleničkách.;-)

JJ - jen to DP uvaří a ty to naleješ do skleniček (ty já před tím proleju vařící vodou z rychl. konvice). Mrkni na nějakou mojí marmeládu z DP. ;-)

Papričko, chceš mi říct, že po procesu v DP se už nemusí sterilizovat:-?:-? Tak to bych brala, to jo...;-)

Zrovna mám doma plno hub a přemýšlím, co z nich manželovi udělám. ;-) :yes::yes:
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená :-8:-8 ;-)

Tématické fráze:
matesy z hub, matjesy z hub, houbove matjesy, houbové matesy, domaci matesy, houby jako matesy, jak zavařit hříbky, matesy z hribku, domácí matjesy, výroba matjesů, matesi z hub, jak vyrobit matesy, recept na matesy z hub, jak vyrobit matjesy, matejsy z hub, matjesy domácí výroba, matjesy, houby ala matesy, houby - matesy, houby jako matjesy

Suroviny:
houba hřib, cibule, olej, ocet, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření

Přidat fotografie receptu