Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice na divoko

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pepab

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 125 min

125 min (125 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie659 kJ /
157 kcal
Bílkoviny4,74 g
Tuky1,62 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici rozděláme na polovinu (u velké postačí jen půlka), omyjeme, vložíme do papiňáku a zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme bobkový list, celé koření a pepř, oloupanou celou cibuli, stroužky česneku a osolíme. Uvedeme do varu a vaříme cca 1,5 hod (dle stáří slepice). Krok 2: Po uvaření slepici vyjmeme a obereme, vývar slijeme a vyjmutou uvařenou zeleninu pasírujeme (nebo utřeme) se sladkou i pálivou paprikou a kořením na divočinu. Krok 3: Tuto směs přidáme do vývaru, uvedeme znovu do varu a zahustíme tmavou jíškou. Nakonec vložíme maso ze slepice a podáváme s přílohou.

Zveřejněno 14. 9. 2010

Poznámka autora pepab

Jako příloha se nejlépe hodí těstoviny nebo houskový knedlík.

K ryclejší a dietnější přípravě je možné použít i kuře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOOp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOOp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

pepab - ingredience mimo česneku dávám stejné a je to bašta:-D:yes:

Super a moc hezký ;-);-);-)

Tak to vypadá moc dobře :yes:+

Musí to být moc dobré bez ohledu na to, co si myslí Denisa. taky jsem zatím dělala jen hovězí na divoko a slepice by mne nenapadla.:-):yes:

v každém případě si nechte chutnat:-)

To potěší,zvláště kdyby byla hotová na stole.:-preceptík se mi líbí;-):yes:+1

tak to potěš pánbůh, teda :-//

Staré nebo nové, ale dobré, tady se recepty především připomínají nebo vylepšují. A o tom to je : :-8:-*

Vařím hovězí na divoko, ale slepici nebo kuře mně nenapadlo použít. Vyzkouším....brzy;-) a ty máš prvního boďana, protože to bude určitě :-*

Pro mě ale nový, a o tom to tady je ;-):yes:. Hned mám inspiraci na víkend. Jedna divoká slepice nám běhá po dvoře, tak se asi brzo podívá do papiňáku. A když ji nedohoním, tak to zkusim z kuřete, jak pepab radí v poznámce :-D:-D

starý:no::-//

Tématické fráze:
slepice recepty, recepty co ze slepice, slepice recept, recepty ze slepice, recept na slepici, recepty na slepici, recepty slepice, recept slepice, slepice na česneku, slepice, slepicerecepty, slapice top recepty, slepice revepty, dort slepice, slepice na zelenine, recepty na slepice, pečená stará slepice, stáří slepice, stáří slepice, slepice.pecena.na.divoko

Suroviny:
slepice, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, koření na divočinu, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, sůl, jíška tmavá instantní

Přidat fotografie receptu