Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová polévka

Stejně jako koprová omáčka, má i polévka své odpůrce a milovníky. Klasika, kterou známe už z dob našeho dětství, vám podle našeho receptu jistě zachutná. Příprava je snadná a vystačíte si s pár základními surovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 995 kJ /
955 kcal
Bílkoviny43,24 g
Tuky54,82 g
Vláknina6,15 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 367 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy69,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stonky z kopru, kmín a vývar nebo vodu dáme vařit asi na 15 minut. Krok 2: Poté stonky vybereme, přidáme oloupané a nakrájené brambory, kmín, osolíme a vaříme téměř doměkka. Krok 3: Potom zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně, zvolna provaříme minimálně 5 minut. Krok 4: Do polévky vmícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit a nasekaný kopr. Krok 5: Konzistenci polévky v průběhu vaření případně upravíme přidáním vývaru nebo naopak mouky.

TIP: Oblíbené koprové polévky

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RAL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RAL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Dnes uvařeno a super 😊👍

Napoleon: v polévce jsou brambory a proto kmín.

:-)<3:yes::-K

anna: To závisí od toho, akí ste jedáci :-D Pre niekoho na 3, pre iného na 6. ;-)

na kolik porcí je tato polévka ?

mirek:já masox také nepoužívám;-),ale jiným to tak chutná tak jim to neberme;-):yes:

přesně umění neni vařit s masoxem ale bez a do pol. se smetanou se nehodi pak je to hnus:-((

Masox do jídla nepatří!!!

Dendiska3 16. 6. 2013 10:06
bez masoxu jsou omáčky a polévky bez chuti:-S

ten masox SPATNEJ NAPAD!!!!!!

Nedala jsem kmín, dala jsem zeleninový bujón Natur a je to moc dobré:yes::-K

masox mě to celé zkazil:no:

Napoleon:protože kmín a kopr spolu dávají výbornou chuť, jádrcený kmín dávám i do omáčky, ale každý ať si to ochutí dle sebe ne? ;-)

Davate do kminove polevky kopr? Ja ne a Vy asi taky ne. Proc teda davate do koprove polevky kmin?

Kate a Jára 20. 4. 2012 16:34
:yes::-p

zachvíli jí budu vařit,ale už podle postupu vím,že bude víc než luxusní :-)

Posílám bodík :)))):-K

nina kratochvilova 19. 7. 2010 15:51
mooooooooooc dobre,mnam:yes:

no my třeba dáváme vejce, ale vařené natvrdo a nakrájené na kousky. Je to lahoda :-)

Taky mám ráda koprovou polévku,ale vařím též bez masoxu.;-):yes:+1

Polévku vařím v létě, je výborná i chladnější. nechápu jen, proč do ní dávat MASOX nebo jiný bujon. Tomuto se ve vaření vyhýbám a navíc do této polévky nepatří.

Plévka je výborná,trochu jsem si jí upravila ale je super.Dětem moc chutná.:-K:yes:

:-(( veronika (neregistrovaný/á) - slovo fuj ve spojení s jídlem se nepoužívá :-!:-!:-!

:-((fuj....vubec mi nechutnalaa:no::-//

:no:

:yes::-))

Koprovou polévku občas vařím, ale podobně. Nedávám kmín, zahustím jíškou, přidávám jak trochu smetany, tak i mléko, dochutím octem a cukrem. Vejce nedávám, spíš bych do polévky dala vejce ztracené, ale každý dělá jinak.

Tématické fráze:
koprová polévka s vejcem, koprová polívka, koprová omáčka pohlreich, recept na koprovou polévku, koprová polévka podle pohlreicha, koprová polévka s mlékem a smetanou, koprovka polévka, koprová polévka s houbami, koprovápolévka, koprová polívka recept, recept na koprovou polivku, koprová pol, koprovka polevka recept, polivka koprova, recepty koprová omáčka, polevka koprovka, koprová polévka s vejcem recept, kprová polévka, koprova polevka bez smetany, korpová polévka

Suroviny:
brambory, kopr, vejce, kmín celý, mouka hladká, smetana 12%, vývar masový, sůl

Přidat fotografie receptu