Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská cibulačka

Jedna z nejznámějších zahraničních polévek. Cibule je vždy dostupná zelenina, takže vykouzlit z ní oblíbenou polévku není složité ani drahé. Zapečené sýrové krutony vonící máslem ji vhodně doplní.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kakatko kakatko

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 313 kJ /
1 748 kcal
Bílkoviny49,99 g
Tuky90,35 g
Vláknina49,90 g
Cholesterol 176 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,51 g
Sacharidy152,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na stejně silné měsíčky a dáme restovat na rozpuštěné máslo. Krok 2: Restujeme 15 minut za stálého míchání, dokud cibule nezačne hnědnout. Krok 3: Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem. Krok 4: Přivedeme k varu, teplotu stáhneme a vaříme 25 minut. Krok 5: V kastrůlku svaříme víno na polovinu objemu a vlijeme do polévky, promícháme a sundáme z ohně. Krok 6: Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji, posypeme sýrem a dáme zapéct pod gril. Krok 7: Polévku vlijeme do misek, přidáme rohlíčky a podáváme.

TIP: Cibule v kuchyni - rady a oblíbené recepty

Zveřejněno 25. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská cibulačka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1oO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská cibulačka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1oO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

:-)<3:yes::yes: Moc dobrá polévka, recept se mi líbí :-K

Super polievka. Zaradená do mojej domácej kuchárky.

Muzu se jen zeptat, proc se to pecivo prvni opeka? Neopece se to rovnou v te troube? Diky

Povedla se, máme moc rádi, u nás bude s krutonkama. ;-)

Tuto cibulačku miluji. Dnes je zima, jdu si jí uvařit pro zdraví i pro zahřátí!

Právě dovařena. Je jednoduchá, nekomplikovaná, s výbornou jemně nakyslou chutí <3. Super a doporučuji :-).

Do polévky jsem přidala bílé tofu nakrájené na malé kostičky. Je tu vůně po celé kuchyni. Dávám body 2:yes::yes:

Lahodná polévka, příjemně sladkokyselá a sytá díky pečeným rohlíkům se sýrem! Pochutnala jsem si!:-8

Spitzerg: obojí je možné, ale s hovězím to bude lepší, aspoň já ho do cibulačky dávám..

Mluvite o vyvaru, Jenna set o zeleninovy a nebo o hovezi?

Dnes jsme ji vařili poprvé, ale je to prostě parádajavascript:;

cibulačku jsem již uvařil a byla teda výborná
:yes:

Je to ta nejlepší cibulačka na světě.:-! :-):-):-):-):-);-);-);-):-8:-8:-8:-K:-K:-K:-D:-D:-D:-)):-)):-)):yes::yes::yes::yes::yes:

Dnes ji budu vařit vůbec poprvé,moc se na ni těším a doufám,že bude chutnat...
:-p

Božská, dělám ji často, dětem ovšem mírně přislazuji. Maminka mi vždycky říkala - čím lepší víno, tím lepší výsledek a je to pravda :-)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
cibulačka, cibulačka recept, francouzka cibulacka, cibulačka pohlreich, polévka cibulačka, recept cibulačka, cibulačka polévka, francouzská cibulačka podle pohlreicha, cibulačka polévka recept, francouská cibulačka, recept na francouzskou cibulacku, recept na cibulacku, výborná cibulačka, recept na francouzkou polévku cibulačka, francouzká cibulačka recept, recepty cibulacka, cibulačka recepty, nejlepší cibulačka, francouzská polévka cibulačka, francozská cibulačka

Suroviny:
cibule, máslo, mouka, vývar masový, rohlík, olej, sýr, víno bílé suché

Přidat fotografie receptu