Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 045 kJ /
2 640 kcal
Bílkoviny217,72 g
Tuky126,72 g
Vláknina102,16 g
Cholesterol 766 mg
Sodík 2,43 g
Sůl5,60 g
Sacharidy108,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme přes noc. Krok 2: Uvaříme si uzené koleno a vyjmeme je. Ve zbývajícím vývaru pak vaříme fazole po dobu 30-45 minut nebo dokud nezměknou. Krok 3: V druhém hrnci na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Podlijeme vývarem a maso dusíme asi 20 min. Krok 4: Poté přidáme vepřové maso a klobásy nakrájené na plátky a opět dusíme, dokud hovězí maso nezměkne. Mícháme a v případě potřeby přiléváme vývarem. Krok 5: Hotovou feijoadu podáváme v misce s rýží sypanou jarní cibulkou a ochucenou omáčkou vinaigrette.

Zveřejněno 10. 10. 2010

Poznámka autora evosheek

Feijoada je brazilské národní jídlo. A podává se v poledne, protože jde o vydatné jídlo. Brazilci k Feijoadě podávají též farofu.

Farofa je smažený pokrm z maniokové mouky. Pro informaci zde uvádím zjednodušený recept na farofu stažený z: www.diningchicago.com/blog/2010/02/03/eat-this-hearty-brazilian-feijoada-just-in-time-for-carnival/

Farofa

2 lžíce másla, 6 plátků slaninu, 1 / 2 nakrájené cibule, 1 / 2 šálku oliv, 1 hrnek zlatých rozinek, 1 500g maniokové mouky, 2 lžíce nasekané petrželky, 3 natvrdo vařená vejce, nakrájená na kostičky

Máslo v pánvi zpěníme a přidáme slaninu nakrájenou na drobné kousky, přidáme cibuli a osmahneme, dokud nezezlátne. Přidáme mouku, mícháme a postupně dodáváme zbývající přísady.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A12z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A12z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Pred lety jsem to jidaval v brasilske restauraci v NYC a pusim rici, ze to je paradni zranice. A podle momentalniho materialu to ma nekonecnou spoustu variant.Neco jako gulas: ten take neni jen jeden.

:-KLíbí:-)):yes::yes:+

To vypadá dobře, ukládám :-p:yes:

Tématické fráze:
fazole recepty, recepty fazole, recepty z černých fazolí, brazilské fazole, fejoada, fazole recept, fejžoáda, recept fazole, farofa, fazole s masem, recept z černých fazolí, fazole, feioáda, maniokova mouka, brazilské recepty, feijolada recept, feijolada, brazilské fazole recept, manioková mouka recepty, brazilska fejoada

Suroviny:
fazole černé, koleno vepřové, klobása, klobása, přední hovězí, olej, cibule, česnek, bobkový list, petrželka, cibulka jarní, sůl, pepř černý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu