Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 045 kJ /
2 640 kcal
Bílkoviny217,72 g
Tuky126,72 g
Vláknina102,16 g
Cholesterol 766 mg
Sodík 2,43 g
Sůl5,60 g
Sacharidy108,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme přes noc. Krok 2: Uvaříme si uzené koleno a vyjmeme je. Ve zbývajícím vývaru pak vaříme fazole po dobu 30-45 minut nebo dokud nezměknou. Krok 3: V druhém hrnci na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Podlijeme vývarem a maso dusíme asi 20 min. Krok 4: Poté přidáme vepřové maso a klobásy nakrájené na plátky a opět dusíme, dokud hovězí maso nezměkne. Mícháme a v případě potřeby přiléváme vývarem. Krok 5: Hotovou feijoadu podáváme v misce s rýží sypanou jarní cibulkou a ochucenou omáčkou vinaigrette.

Zveřejněno 10. 10. 2010

Poznámka autora evosheek

Feijoada je brazilské národní jídlo. A podává se v poledne, protože jde o vydatné jídlo. Brazilci k Feijoadě podávají též farofu.

Farofa je smažený pokrm z maniokové mouky. Pro informaci zde uvádím zjednodušený recept na farofu stažený z: www.diningchicago.com/blog/2010/02/03/eat-this-hearty-brazilian-feijoada-just-in-time-for-carnival/

Farofa

2 lžíce másla, 6 plátků slaninu, 1 / 2 nakrájené cibule, 1 / 2 šálku oliv, 1 hrnek zlatých rozinek, 1 500g maniokové mouky, 2 lžíce nasekané petrželky, 3 natvrdo vařená vejce, nakrájená na kostičky

Máslo v pánvi zpěníme a přidáme slaninu nakrájenou na drobné kousky, přidáme cibuli a osmahneme, dokud nezezlátne. Přidáme mouku, mícháme a postupně dodáváme zbývající přísady.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A12z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A12z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Pred lety jsem to jidaval v brasilske restauraci v NYC a pusim rici, ze to je paradni zranice. A podle momentalniho materialu to ma nekonecnou spoustu variant.Neco jako gulas: ten take neni jen jeden.

:-KLíbí:-)):yes::yes:+

To vypadá dobře, ukládám :-p:yes:

Tématické fráze:
fazole recepty, recepty fazole, recepty z černých fazolí, brazilské fazole, fejoada, fazole recept, fejžoáda, recept fazole, farofa, fazole s masem, recept z černých fazolí, fazole, feioáda, maniokova mouka, brazilské recepty, feijolada recept, feijolada, brazilské fazole recept, manioková mouka recepty, brazilska fejoada

Suroviny:
fazole černé, koleno vepřové, klobása, klobása, přední hovězí, olej, cibule, česnek, bobkový list, petrželka, cibulka jarní, sůl, pepř černý

Přidat fotografie receptu