Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Selský salát ala Zd. Pohlreich :)

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

salmi salmi

Středně náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: podle množství

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ledový salát natrháme (nakrájíme) na menší kousky a dáme do misky. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opékáme, poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme a dáme trochu vychladnout. Krok 2: Ve vodě uvaříme ztracená vejce (rozklepneme do misky nebo přímo do vroucí vody a necháme 2-4 minuty vařit, podle toho, jak moc máte rádi syrové vejce). Krok 3: V misce zatím smícháme hořčici s olejem a šťávou z citrónu, dochutíme solí a pepřem (množství dělám podle oka, stačí ochutnat a poznáte, čeho je málo) a zálivka je hotová. Krok 4: Nyní jen promícháme salát, opečený chléb se šunkou, polijeme zálivkou a navrch dáme ztracené vejce, které rozřízneme.

Zveřejněno 11. 10. 2010

Poznámka autorky salmi

Je to jednoduché, rychlé a dobré :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selský salát ala Zd. Pohlreich :)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7Pl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selský salát ala Zd. Pohlreich :)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7Pl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

velice se omlouvam, ze muj prvni pokus o ztracene vejce nedopadl na jednicku...btw ten olej je tam z duvodu, aby se opekl chleba...ano, je spousta moznych variant, jak tento salat udelat, ja cerpala z jakehosi videa, kde tento salat p.Pohlreich pred par lety pripravoval...ale holt nekteri lide asi vedi vsechno lepe nez ostatni a tudiz vzdycky si najdou neco, co je spatne a radoby vtipnou formou se o tom snazi poucit okoli...:-S

Proč tady komentujete Polreicha, který nemůže za to, že tato uživatelka ani neví jak se vaří zastřené vejce a už vůbec jí nepřijde divné smažit šunku na oleji místo toho aby rozpekl slaninu na suché pánvi. Přátelé to vám tedy přiji dobrou chuť,protože tohle je zcela jiný recept než byl originál.:-(( A nezapomeňte si nakrájet salát:-)

to jsem ráda, že chutná...:-):yes:

Bylo to dobré, akorát jsem tam nedával salám, ale kousek domácího uzeného bůčku, dokonce i ta ztracená vejce se povedla, chce to větší kastrol a vodu okyselit octem. K námitkám, že Pohlreichova jídla jsou drahá, souhlasím jsou, protože jím musíte věnovat čas a přemýšlet u nich. Ale zase výsledek stojí za to.

salmi: no vypadá to dost divně..:-(( pohlraich by to asi komentoval lyričtěji

To co p.Polreich předvádí to jsou základy vaření které zná každý starší kuchař, v hospodách v kterých Polreich vystupuje vaří amatéři kteří se tam teprve učí vařit a proto to tak vypadá,to je ten kapitalismus kde každý "umí všecko".Tomu se vyučený kuchař jen zasměje.

Polreich je podle mě hulvát a v televizi nemá co dělat a divím se že mu některý starý kuchař nedal přes držku.Člověk který každému tyká Vás dřív či později pošle do prdele.Slušný člověk na veřejnosti mluví slušně ale to pan podnikatel nerespektuje.

V Café Imperial jsem nedávno byl a je pravda, že je dražší (jídlo od 250 do 300 kč, což jednou za čas jde) ale opravdu to bylo super. Dal jsem si telecí líčka s bramborovou kaší a nemělo to chybu. Právě, že v těch jeho kuchařkách jsou suroviny, které člověk zná a používá (až na šnečí maso atd). Často vaří s vínem. Takže doporučuju vyzkoušet :-)

Milan: no, jeho jidla jsou drahy predevsim v te jeho restauraci, co jsem tak slysela, ale jinak samozrejme, ze urcite dela jidla stejne narocna, jako varime my... akorat casto pouziva drazsi (a exotictejsi) suroviny, na ktere tady lide moc zvykli nejsou... jinak ja mam pana Pohlreicha velmi rada :-8

Nevím, kde jste vzali to, že je jeho jídlo drahý. Mám od něj dvě kuchařky a 80% jídel uvaříte bez problému doma a nebude vás to stát víc, než ostatní jídla co vaříte. Například, kuře na pivu se žampiony, gordon bleu, irská líčka na víně, různé těstoviny, hrášková polévka... je toho spousta, běžné suroviny. Vařím to často. Jen nesmí být člověk líný

no, tohle je fotka z myho prvniho pokusu, pri dalsim uz melo celkem normalni kulaty tvar :-D horcice upravena :-)

To ztracené vajce vypadá fakt divně, ale věřím, že je to dobré :yes::-)). Jen odkaz na Snico francouzskou hořčici v surovinách trošku zavazí ;-).

jj, to mas pravdu, ze je to jeho jidlo drahy... ale tohle je opravdu za par kacek a urcite stoji za vyzkouseni :) diky za bodik :-8

Určitě je to dobré, ikdyž Polhreicha(nebo jak se to píše):-D nemusím, uznávám, že i on může mít dobré jídlo. Na můj vkus je drahý a lidé podle něj vaří málo, ale má rozhodně své příznivce. A já tedy dávám plus, tohle se mi líbí.

Tématické fráze:
těstovinový salát pohlreich, bramborový salát podle zdeněk pohlreich, testovinovy salat podle pohlreicha, bramborový salát podle polreicha, pohlreich recepty, zálivka na salát pohlreich, zeleninové saláty zdeňka pohlreicha, bramborový salát podle pohlreicha, bramborový salát pohlreich, selský salát se ztraceným vejcem, recepty pohlreich, salat se ztracenym vejcem pohlreich, selsky salat ze ztraceným vejcem, těstovinový salát se zeleninou pohlreich, ztracene vejce pohlreich, salát se ztraceným vejcem, ztracene vejce podle pohlreicha, pohlreich kuchařka, zdeněk pohlreich bramborovy salat, césar salát podle pohlreicha

Suroviny:
salát ledový, šunka, chléb, vejce, olej, hořčice, šťáva citronová, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu