Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák

K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 308 kJ /
2 464 kcal
Bílkoviny66,33 g
Tuky152,96 g
Vláknina15,62 g
Cholesterol 945 mg
Sodík 2,37 g
Sůl5,63 g
Sacharidy200,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej vařit do slané vody. Vaříme doměkka (cca 10 až 15 minut). Krok 2: Potom květák rozmačkáme v míse, přidáme nadrobno nakrájený salám, slaninu a cibuli. Krok 3: Česnek prolisujeme, přidáme vejce, krupici, sůl, pepř, kmín podle chuti, nasekanou petrželovou nať. Krok 4: Dobře promícháme, až vznikne středně řídké těsto. Můžeme ještě dochutit pepřem a solí. Jestliže je těsto moc řídké, přidáme ještě trochu krupice. Krok 5: Pečicí plech vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto do něj nalejeme a rozetřeme po celé ploše. Těsto ještě poklademe tenkými plátky sádla. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě (200-250 °C) dorůžova.
Upečený květák rozkrájíme na kousky a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

TIP: Další oblíbené recepty z květáku

Zveřejněno 27. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v1V

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v1V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Koukám, že dneska jede květák, že Marti? Já smažený, ty tenhle, taky musím vyzkoušet;-):yes:

Vypadá fakt dobře :yes:

Tak jsem nevěděla, jak naložit s květákem. Tento recept se mi zdál sympatický a bylo to nakonec lepší než jsem čekala, jen jsem vynechala Junior. Chodili jsme ho ujídat i studenej :-)).

Tématické fráze:
zapečený květák, zapečený květák recepty, květák recepty, zapékany květák, zapečený květák recept, květák zapečený, recept na zapeceny kvetak, recepty květák, recepty z květáku, recepty zapečený květák, květák recept, recepty na zapečený květák, zapeceny kvetak s bramborem, květák zapečený v troubě, recept zapečený květák, květák, jídla z květáku, recept na zapékaný květák, recept květák, recepty na zapékaný květák

Suroviny:
květák, junior, slanina anglická, cibule, česnek, vejce, krupice dětská, sůl, pepř, kmín celý, nať petrželová, sádlo, olej, strouhanka

Přidat fotografie receptu