Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta nadivoko

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaska Pajaska

Náročný

Doba přípravy 3000 min Doba přípravy: 2880 min Doba tepelné úpravy: 120 min

3000 min (2880 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 307 kJ /
2 224 kcal
Bílkoviny220,04 g
Tuky101,01 g
Vláknina20,27 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 2,15 g
Sůl5,14 g
Sacharidy60,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přichystáme si směs na naložení - olej, 3 ks rozdrceného jalovce, 1/4 lžičky tymiánu, 2 ks bobkového listu na kousky, 2 ks nového koření rozdrceného, 6 ks pepře rozdrceného, 1/4 lžičky mletého zázvoru. Touto směsí potřeme maso a necháme uležet v chladničce 1-2dny. Krok 2: Poté maso osolíme, protáhneme proužky slaniny, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na oleji. Krok 3: Přidáme na nudličky nakrájený celer, petržel, mrkev, čtvrtky cibule, 1 bobkový list, 1/4 lžičky tymiánu, 4 ks pepře, 2 ks nového koření. Krok 4: Podlijeme červeným vínem. Pečeme doměkka cca 1-1,5 hodiny, případně podléváme vínem či trochou vody. Krok 5: Pak maso vyjmeme, šťávu propasírujeme, zahustíme maizenou rozmíchanou v trošce studené vody. Podáváme s knedlíkem bramborovým, houskovým nebo s noky. Budete si myslet, že jíte zvěřinu.

Zveřejněno 22. 10. 2010

Poznámka autorky Pajaska

Na zvěřinu lze tento recept použít.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Ljg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Ljg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-p:-p:-p:-p:-p

Miruško,to mám radost,že chutnalo.:-)Ten tymián a zázvor je vždycky lepší čerstvý,pokud je.S plecí je to také dobré,je nejen levnější,ale i šťavňatější.:yes: Vůbec nic ,prosím,nemaž,ty fotky jsou luxusní a recept je tímto daleko hodnotnější.Moc ti děkuji.:-K:-K

Pajasko:-), včera jsem vařila podle Tvého receptu a moc jsme si pochutnali:-p. Jen jsem udělala jedinou změnu a místo kýty jsem použila vepř. plec, kterou jsem si prokrojila a svázala do rolády - jo a zázvor a tymián jsem dala čerstvý:-8. Posílám Ti za tu dobrotu pár fotek, (pakliže by jsi je nechtěla, tak je smáznu;-)) a samozřejmě i boďku č.8. Díky za inspiraci:-).

Liduš a nebyla by fotka?Já pak ještě ,až budu zase dělat ,tak dodám svou.Jsem potěšena,že chutnalo.:-):-K

Výborné, vyzkoušeno, chutnalo :-p

Manžel má moc rád zvěřinu;-)tohle si ukládám a určitě vyzkouším:-p
+6:yes::yes:

Jasně,že hovězí je takto podobně upravené vynikající.Tohle připomíná divočáka.;-):-)

Špagetko,ten rozmarýn to rozhodí.Jalovec je výrazný a už by se to tlouklo.Ale vyzkoušet samozřejmě můžeš.:yes:Uvidíš sama ,jak bude šmakovat.:-8:-)

Moc hezký recept, zaslouží bodík. :yes: Dělávám na divoko spíš hovězí maso, když už nemám divočinu, ale zkusím i s vepřovým. ;-) +4

Miluji hovězí na divoko a toto též vyzkouším:yes:+1

Pajaska dělávám hovězí na divoko a je to moc dobré. Tohle bude taky super:-p:yes:

Páji, to určitě využiju - jalovec, tymián a zázvor :-p, jen asi přidám malinko rozmarýnu. Jinak já na zvěřinu používám tenhle nálev http://www.toprecepty.cz/recept/3726-marinada-neje..., ale tohle je zas lepší na běžně používané maso ;-):-p:yes:

zajímavá úprava, ukládám k vyzkoušení :yes:

Pajasko, to je dobrota :yes::-D

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty, recepty z divokého prasete, vepřová kýta, divoké prase recepty, vepřová kýta recept, vepřová plec na divoko, vepř kýta, naložení vepřové kýty, recepty z vepr.kyty, recepty z vepřové kýty, vepr.kýta, vepř. kýta, veprove na divoko, vepřové maso recepty, divočák na divoko, vepřové na divoko recept, vepř.kýta recepty, recepty na divoke prase, divoké prase recept, recepty divoké prase

Suroviny:
kýta vepřová, slanina, celer, petržel, mrkev, cibule, škrob kukuřičný, šťáva citronová, víno červené, sůl, jalovec, tymián, koření nové koření, pepř, zázvor mletý, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu