Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lotrinské těstoviny

Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere každý sám dle své chuti.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 486 kJ /
2 506 kcal
Bílkoviny114,39 g
Tuky117,47 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 357 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,73 g
Sacharidy223,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu na obale v osolené vodě a scedíme. Krok 2: Zatím zpěníme jemně posekanou cibulku na másle, přidáme mleté maso a vše osmahneme. Krok 3: Zalijeme vínem, okořeníme a vmícháme kečup. Krok 4: Těstoviny s touto směsí promícháme a urovnáme do vymazaného pekáčku. Krok 5: Zalijeme zakysanou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Krok 6: Asi 20 minut zapékáme v troubě. Podáváme se zelným salátem.

TIP: Zapečené těstoviny - nejlepší recepty

Zveřejněno 24. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotrinské těstoviny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WqNn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotrinské těstoviny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WqNn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Vařila jsem již podruhé, u nás moc chutná 😍

Velmi dobré, držela jsem se rady- místo pálivého kečupu, rajský protlak - já však ještě přidala lžíci pálivého kečupu a jídlo bylo velmi chutné. :-D:yes:

jampadampa 21. 8. 2014 14:01
doporučuji namísto kečupu použít protlak z vlastní zkušenosti, vařeno již třikrát :)

Přidávám 6. bodík, mám vyzkoušeno, uloženo, chutnalo nám :yes:.

fakt vyborny;-)

chocolate:Fakt jsem netušila,že to kdysi vyšlo.Já ten kalendář nemám.:-O

chocolate 8. 2. 2011 08:42
Sefrovko;-), ten kalendář je starý šestnáct let, tudíž o tom, že recept v něm byl uveřejněn v roce 95, Fokuska vůbec nemusí vědět.
Každopádně je to recept na prima jídlo a příležitostně vyzkouším.

Tak přesně takhle je také dělám:-)) a taky nám moc chutnají:-D:-D. Jen by možná bylo dobře napsat, že recept je převzatý z kalendáře "recepty z dámského klubu Frekvence 1" z roku myslím 1995:-//

:yes::yes::-pJednoduché a asi i jedlé určitě zkusím.:-K

no tak to je moje testoviny..mnam:-*:-K

je tam všechno,co já můžu;-):-p:-Dukládám na vyzkoušení;-)a příští víkend asi udělám:yes:ale chuť mám už teď:-D:-pbodík už ti letí:-K

Tématické fráze:
lotrinské nudle, lotrynske testoviny, lotrynské nudle, testoviny po lotrynsku, lotrinske spagety, lotranské těstoviny, zapečené těstoviny po lotrinsku, mleté maso recepty, střapaté nudle po lotrinsku, lotrinský pekáček, lotrynské nudle recept, dámský klub frekvence 1 recepty, lotrinské, latrinske testoviny, lotriňské nudle recept, lotrynske těstoviny recept, lotrinsky nudle, lotrinske zapecene testoviny, nudle po lotrinsku, lotýnské těstoviny

Suroviny:
maso mleté, nudle široké, cibule, máslo, víno červené, kečup ostrý, sýr ementál, koření oregáno, pepř, paprika čerstvá červená, tymián, smetana zakysaná, olej

Přidat fotografie receptu