Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí daube

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 997 kJ /
1 194 kcal
Bílkoviny116,87 g
Tuky38,63 g
Vláknina16,34 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 350 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy57,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat). Krok 2: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce. Krok 3: V kastrole rozehřejeme olej a maso na něm osmahneme z obou stran do hněda. Odložíme je na teplé místo. Krok 4: Do výpeku (pokud je třeba přidáme ještě lžíci oleje) dáme nakrájenou cibuli, česnek, řapíkatý celer, papriku a mrkev. Rozmarýnové jehličky nasekáme a přidáme k zelenině, přidáme taktéž bobkový list. Vše orestujeme a dáme zpět maso. Krok 5: Vařící vodu smícháme s vínem a vlijeme k masu, vmícháme i rajčatový protlak. Vše promícháme, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a při menším příkonu tepla necháme dusit. Krok 6: Po 45 minutách přidáme ocet a cukr a pokud je třeba, přidáme trochu vody. Dále necháme dusit. Krok 7: Po hodině přidáme překrojená rajčata a maso dodusíme do měkka. Krok 8: Nakonec, pokud je třeba, dosolíme a ještě případně můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 9: Podáváme s čerstvou křupavou bagetou.

TIP: Rozdělení hovězího masa

Zveřejněno 3. 4. 2008

Poznámka autorky vybusna

Tento a moje dalsie rcp, najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5544

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí daube

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5DZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí daube

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5DZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)<3:yes::yes: velmi lákavě připravená dobrota , líbí se mi recept i foto :-K

;-)

To je nádhera, krásný recept i fotka :yes::-p:-K.

moc hezké... v pátek jsem koupil krásné telecí, dal do mražáku... myslím, že brzo vytáhnu a zkusím, bude to rychlejší! A jinak - maso v mouce obaluju, skoro vždycky!:-) a vínem u vaření taky nešetřím, zalívám se jím sám, pomáhá to v kreativitě!:-8

úžasný pohled:yes::-D skvělý receptík:-p

vybusna: žádné maso, ani líčka, neobaluju v mouce, jen opeču - možná někdy popráším roštěnky. Občas přidám kořenovou zeleninu, tu pak krom mrkve (nechávám větší kousky vcelku) promixuju. Víno jaké je, většinou nějaký merlot nebo cabernet - málokdy mi ze sedmičky zbyde na lehký stříček:-D

hosta: hosticka...a obalujes pred tym maso v muke?. Kedze tam davam tu muku, strasne mi to hustne...a toho vina by som sa nedoliala...co by mozno nebolo na skodu, ale mala som tazky Pinot noir, bol vyrazny ako slak..to som nariedit musela.

Parádní jídlo - nějak podobně dělám líčka, vodou šetřím,,;-) jen na víně

Jaj...dakujem, Vam damy...taky stary rcp :-8

Ježíš, to je krása!!!:-O:-p:yes:

vybusna: Jsi opravdu jednicka* :yes:

maris: tak...nechci vidiet maruska ako vyzerala ta povodna....:-8 tak ako vsetky moje pred 7 rokmi :-D

Tak já jako první po sedmi letech přidávám komentář - krásný recept, který mi úplně unikl a nádherná fotka / ta je určitě současná, ne původní ;-):-))/:-):yes:+

Tématické fráze:
řapíkatý celer recepty, vepřové daube, hovězí čína, recept řapíkatý celer, čína z hovězího masa, celer řapíkatý recepty, hovězí čína recept, hovězí doube, hovězí maso na víně, hovězí roštěná na víně, cina z hoveziho, recepty z řapíkatého celeru, recepty řapíkatý celer, řapíkatý celer-recepty, řapíkatý celer recept, roštěná na červeném víně, hovězí po čínsku, celer řapíkatý recept, roštěná na pepři, plec brokolice

Suroviny:
maso hovězí, mouka hladká, cibule, česnek, celer řapíkatý, paprika sušená pálivá, mrkev, sůl, pepř drcený, olej olivový, bobkový list, rozmarýn čerstvý, rajče cherry, protlak rajčatový, víno červené suché, voda, tabasco, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu