Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Libová tlačenka ze Žitného ostrova

Co vy a tlačenka? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to. Věřím, že se vám povede hned na poprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je totiž skvělé, že si můžete sami určit, nakolik bude tlačenka tučná.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 709 kJ /
1 126 kcal
Bílkoviny149,72 g
Tuky51,42 g
Vláknina8,72 g
Cholesterol 535 mg
Sodík 442 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy14,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno, paprčky a kože dobre očistíme od chlpov, dobre umyjeme, dáme do veľkého hrnca, zalejeme vodou, pridáme očistenú cibuľu, 8 strúčikov cesnaku, 1 očistenú cibuľu, 1 bobkový list, 10 guličiek celého čierneho korenia, 5 guličiek celého nového korenia, 2 lyžičku soli a varíme cca 90 minút, v tlakovom hrnci/papiňák 45 minút, kým mäso nezmäkne, ale nesmie sa rozvariť. Krok 2: Koleno vyberieme, ale nožičky a kože varíme ešte 20-30 minút pomalým varom - nerozvariť! Krok 3: Vyberieme, vývar scedíme a necháme chladnúť. Z vývaru zoberieme tuk. Krok 4: Pliecko varíme zvlášť v menšom hrnci s 1 lyžičku soli, 1 bobkovým listom, 1 cibuľou, 3 strúčikmi cesnaku, 3 guličkami celého nového korenia 5 guličkami celého čierneho korenia asi 30 minút a vyberieme. Pliecko pokrájame na veľkosť 3x1 cm, tuk a ostatné mäso na menšie kúsky a kožu na jemné prúžky. Dáme do hrnca a zalejeme odmasteným vývarom,v ktorom sme rozmiešali papriku. Vývaru dáme len toľko, aby máličko presahoval mäso, ako hustá polievka. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením, rozomnutou majoránkou a prelisovaným cesnakom. Vývar má byť presolený a prekorenený, mäso natiahne chuť patrične do seba, aby výrobok nebol mdlej chuti. Krok 5: Naplníme do tlačenkového rukáva, konce zaviažeme kuchynským povrázkom, uložíme na tácku, zaťažíme doštičkou, obraciame pravidelne každých 20 minút, aby mala tlačenka pekný tvar a mäso s korením a vývarom sa rovnomerne rozmiestnilo. Krok 6: Necháme voľne úplne vychladnúť a vložíme na 24 hodín do chladničky stuhnúť. Podávame s čerstvým domácim chlebom, cibuľou, octom, baraními rohmi. Je to mňamozna dobrota, čo Vám mám povedať.

TIP: Tlačenka, zabíjačková pochoutka - rady a tipy

Zveřejněno 13. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: rodinný recept, ako si ho pamätám zo zabíjačiek u mojej babičky zo žitného ostrova pri Dunajskej Strede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Libová tlačenka ze Žitného ostrova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQ4J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Libová tlačenka ze Žitného ostrova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQ4J

Marie

Komentáře (4)

Dakujem za pekné hodnotenie a za bodíky:-))

Janka, dakujem, malo to byť zo žitného ostrova - opravila som to:-))

Ibi, nemělo by být ze "Źitného ostrova"?

:-p hned bych si dala, na pořádnou domácí tlačenku mívám chuť jednou do roka, když to čtu, tak právě teď :-):-*, posílám bodík a snad brzy i uvaříme:yes:

Tématické fráze:
domáci libova tlacenka, domácí tlačenka libová, libová domácí tlačenka recept, libova domaci tlacenka, vepřová domácí tlačenka recept video, slovenska tlacenka, domaci libova tlacenka recept, vepřová tlačenka recept, tlačenka z libového masa, tlačenka recept, tlačenka s majoránkou, tlačenka video, tlačenka recept video, cerna tlacenka, domaca tlacenka, tlacenka veprova, domácí tlačenka recept video, tlačenka domácí recepty video, vepřová libová tlačenka, domácí tlačenka recept

Suroviny:
koleno vepřové, nožička vepřová, plec vepřová, kůže vepřová, cibule, česnek, sůl, bobkový list, koření černé, koření nové koření, koření černé mleté, majoránka, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu