Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 256 kJ / 1 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,48 g |
Tuky | 71,07 g |
Vláknina | 19,65 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 37,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a na začátku, když dojde k varu, sebereme z hladiny sraženou bílkovinu (šedá pěna).
Krok 2: Poté, co se už netvoří šedá pěna, vložíme k masu na hrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, celou cibuli i s jednou vrstvou slupky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
Krok 3: Vaříme na mírném ohni lehkým varem zakryté cca 2 -3 hodiny. Po hodině vaření vytáhneme z polévky kořenovou zeleninu, mrkev si nakrájíme na kostičky a ostatní zeleninu nepoužijeme.
Krok 4: Hotový vývar přecedíme a nakrájíme do něj pěkné libové kousky uvařeného hovězího masa a přidáme na malé kousky nakrájenou uvařenou mrkev a mražený hrášek. Necháme cca 2-3 minutu provařit a poté již jen vychutnáváme lahodný vývar.
Krok 5: Tenké nudle si uvaříme dle návodu na obalu zvlášť a vložíme množství dle zvyku strávníka na dno talíře a přelijeme vřelým vývarem. Dozdobíme sekanou petrželovou natí.
Zveřejněno 19. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z05R
Moje poznámka
Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z05R
Nejnovější recepty
Dýňovo-čočkové pyré s grilovaným tofu a sýrem halloumi
Přidáno před 46 minutami
Masové koule plněné bramborem - nejen na výlet
Přidáno před 2 hodinami
Koblihy z trouby I
Přidáno před 13 hodinami
Kefírová bublanina
Přidáno před 13 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Tříkrálový koláč zpestří svátek Tří králů: Kdo v něm najde figurku, bude mít celý příští rok štěstí
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí Cordon Bleu
Moanka před 50 minutami
Asijské taštičky WON TON
Hanes před 2 hodinami
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 9 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 11 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 12 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 13 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 13 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 14 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí polévka s nudlemi,
vývar z hovězího masa,
jak uvařit hovězí vývar,
hovězí vývar recept,
vývar s nudlemi,
kuřecí vývar s hráškem,
hovězí polévka s masem,
hovězí polévka s hráškem,
co uvařit z hovězího masa,
hovězí nudlová polévka,
vývar bez masa,
hovězí vývar,
hovězí vývar z zeber,
hovezi vyvar s ryži a hraskem,
sýrová omáčka s nudlemi,
hovězí na hrášku,
recepty hovězí pupek a žebro,
kureci vyvar s masem a nudlemi,
vyvar a,
zeleninovy vyvar s hraskem
Suroviny:
žebro hovězí,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
hrášek,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř celý,
nudle polévkové,
petrželka
Komentáře (11)