Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paella

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lidunka Lidunka

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 941 kJ /
4 527 kcal
Bílkoviny86,57 g
Tuky254,56 g
Vláknina31,16 g
Cholesterol 343 mg
Sodík 4,35 g
Sůl10,87 g
Sacharidy458,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ohřejeme olej ve velkém kastrolu (nebo velké pánvi, která může do trouby). Přidáme stehýnka a necháme zhnědnout, asi 10 minut. Krok 2: Přidáme slaninu a cibuli a smažíme ještě asi 5 minut. Krok 3: Vmícháme vývar, rajčata, česnek a Chorizo a přivedeme k varu. Krok 4: Přidáme rýži, papriky, hrášek, sůl a pepř podle chuti. Krok 5: Přikryjeme a dáme na cca 35 minut do trouby(180 stupňů), až je rýže skoro měkká a voda se vypařila. Krok 6: Mezitím dáme mušle do velkého hrnce s asi 1 cm vařící vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme 5 minut, občas hrncem zatřeseme. Krok 7: Procedíme a vyhodíme všechny, které se neotevřely. Krok 8: Celé krevety opražíme 2 minutky na olivovém oleji. Krok 9: Vmícháme mušle a předvařené vyloupané krevety do rýžové směsi a ještě mírně 5 minut povaříme. Krok 10: Ozdobíme olivami, velkými garnáty, citronem a posypeme petrželkou.

Zveřejněno 21. 11. 2010

Poznámka autorky Lidunka

Tradiční španělské rýžové jídlo, které pochází z Valencie. Nejlépe se vaří na tradiční mělké dvouuché pánvi na paellu, kterou nemám, takže dělám ve VOKu. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14mR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14mR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Cardhu 666 19. 12. 2019 08:50
Zdravím z Mallorca, vypadá to dobře, ale od té originální to je úplně něco jiného. Já se jí učila několik let až jsem došla k dokonalosti ????.

Velmi přijatelná verze paelly, téměř španělská. K dokonalosti chybí jen přídavek šafránu, pro toto jídlo téměř nezbytného. I tak chválím a posílám bodík!:-K

david carny 22. 4. 2011 14:49
o paele aj susi jsem si hezky pocetl tady:
www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-paella-a-sushi/

Radko, klidně si troufni, není to tak složité, jak to možná vypadá;-)

Jéé, Paellu miluju, ve španělsku jsem snad nic jiného nejedla:yes: Ale na tohle si fakt netroufám..:-O

Co dodat: ambrosie.:yes:

krásný recept i foto:-O+8

:yes: super recept :yes::-K

Díky všem:-K

Super recept:-p:-K:yes:

... tak to bych mohl ;-);-);-)

Úžasné.:yes::-)

chocolate 21. 11. 2010 14:42
Cokoliv napsat je zbytečné:yes:.

Lidunko, to je luxusní:yes::-)+

no to bych si dala určitě :-p posílám :yes:

Tématické fráze:
paella pravý recept, paella, paella recept, recept paella, recept na paellu, paela, paela recept, recepty paella, španělská paella recept, španělská paella, paella pečená v troubě, palela, recept paela, paella recepty, paela recepty, recepty paela, recept na paelu, rýžová paella, recepty na paellu, paella recept cz

Suroviny:
olej olivový, stehno kuřecí, slanina anglická, cibule, vývar kuřecí, rajče, česnek, rýže dlouhozrnná, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, hrášek, müsli, krevety, klobása chorizo, olivy černé, krevety, citron

Přidat fotografie receptu