Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vývar z vepřových kostí se zeleninou a vaječnými nočky

Vydatné a chutné polévky jsou celoroční záležitost. Tento vývar z vepřových kostí je plný kořenové zeleniny a ozvláštněn domácími vaječnými nočky, které jsou jednoduché na přípravu. Vyzkoušejte i vy.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sanynka Sanynka

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 181 kJ /
2 672 kcal
Bílkoviny328,36 g
Tuky113,61 g
Vláknina38,74 g
Cholesterol 889 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,60 g
Sacharidy67,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce naskládáme kosti, zalejeme vodou, osolíme a dáme velice pozvolna vařit. Krok 2: V průběhu vaření přidáme zeleninu a koření.
Vaříme přibližně 1,5 hodiny na mírném ohni. Krok 3: Mezitím připravíme nočky.
Vajíčka s moukou v množství podle potřeby smícháme a lehce osolíme - směs uděláme trošku hustší. Krok 4: Jakmile je vývar hotový, scedíme ho. Krok 5: Brambory, mrkev a pórek vrátíme do vývaru, obereme maso z kostí a maso dáme zpět do polévky. Krok 6: Dáme znova na plotnu, necháme vařit a za pomoci struhadla třeme vaječnou směs přes otvory tak, aby nočky padaly přímo do vývaru. Krok 7: Necháme společně cca 5 minut povařit a servírujeme.

TIP: Oblíbené zavářky a vložky do polévek

Zveřejněno 26. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vývar z vepřových kostí se zeleninou a vaječnými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6089

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vývar z vepřových kostí se zeleninou a vaječnými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6089

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-)<3:yes::yes::-K

Tak po opekání prasátka,jsem si vzala kosti a udělala tuhle polévku, i teda s masoxem bo se mi to furt nezdála ta chuť a vynikající :yes::yes::yes: určitě udělám i příště .:-p

Bez MASOXU!! 8-(:no:
jinak super! <3:-K:yes:

JARECEK23: přesněěěěě :yes::-D

JARECEK23 11. 5. 2014 14:27
PROC TAM DAVATE TOLIK SUROVIN KDYZ TAM VE FINALE NACPETE MASOX:no:

Airwaweska 22. 2. 2014 18:40
Já jsem na vaření fakt nešika, ale tohle jsem zvládla...uff :-)Díky za recept.

Ahoj, nechápu proč ddo poctivého vývaru dávat MASOX, zbytečné umělotiny.

zrovna to mám na plotně a už to tu krásně voní tak jsem zvědavá:-p

dobry,klasicky vyvarek

Taky se na ni dnes chystám.Ale nedám tam brambory ani noky,ale domácí nudličky a pár najemno nasekaných žampionů,které tomu dodají super chuť ;-)

rrriiirrriii 14. 6. 2011 12:02
Jdu na to, doufam, ze se povede! :-)

Zrovna dneska jsem to jedla doma, dobrůtka :-*

Tématické fráze:
vývar z vepřového masa, vepřový vývar-recept, polévka z vepřových kostí, vývar recept, vývar z vepřového, kalný vývar, polevka z veproveho vyvaru, vepřoví vívar, vepřový vývar polévka, vepřové kosti, polevka z vepřovych žeber, veprovy vivar, zeleninovy vyvar s haluskami, kančí vývar, vyvar z zeber, veprovyvyvar, vepřová žebra vývar, domácí nočky, co z veproveho vyvaru, veprevy vyvar

Suroviny:
kosti vepřové, mrkev, pórek, petržel, celer, cibule, česnek, bobkový list, brambory, koření nové koření, pepř celý, sůl, vejce, mouka polohrubá, sůl

Přidat fotografie receptu