Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový srnčí hřbet

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 412 kJ /
2 250 kcal
Bílkoviny50,45 g
Tuky16,75 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 412 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy468,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z 1/2 l mlieka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaríme hustý puding. Krok 2: Vlejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vypláchli studenou vodou. Krok 3: Na puding položíme vykôstkované čerešne a ostatné ovocie. Krok 4: Zo zvyšného mlieka, ryže, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu, ktorú horúcu navrstvíme na ovocie a jemne pritlačíme. Krok 5: Dáme do chladničky dokonale vychladnúť, najlepšie je pripraviť deň dopredu. Krok 6: Potom "srnčí chrbát" vyklopíme, ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou, alebo podávame len s ovocnou šťavou.

Zveřejněno 12. 4. 2008

Poznámka autorky tejaja

Keď nemáte Zlatý klas (v Čechách dostať Krémový prášek), použijte 2 vanilkové pudingy, 1 nestačí. Nebol by pevný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový srnčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XEl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový srnčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XEl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Krásné foto a určitě dobrota :yes::yes:

Jenny::-) Teší ma, že chutilo. Ďakujem za fotku. ;-)

tak jsem poslala fotečku...bylo to výborné,parádní osvěžení po obědě ke kafíčku...:yes: ;-)

noo,to udělám zítra...;-)vypadá to mňamkově...;-):yes::yes:

Zuzajda: nie si debil, každý nejako začínal a pokazí sa jedlo občas aj tej najlepšej kuchárke ;-) Ryža sa uvarí v mlieku, je to v recepte napísané, asi si to prehliadla. Nič sa nedeje, ak je ryža nasypaná v mlieku, treba ju uvariť na kašu ;-)

Asi jsem úplný debil, ale myslela jsem, že má být ta rýže už uveřená:-// ale teď jak tu uvařenou rýži míchám s tím mlékem tak to mám hrozně řídké, takže mi až teď došlo, že jsem někde uělala chybu a asi jsem měla v tom mléku uvařit tu rýži???Jsem úplný začátečník a nikdy jsem mléčnou rýži nevařila:-8 Tak nevím jak to teď zachránit,..asi nezbývá než udělat znovu.Ale i tak dávám bodík!Jdu na to ještě jednou a moc se těším,vypadá to báječně!!:yes:

Vyzkoušeno:-* kladně hodnoceno, masivně ochutnáno:-D:-D Kombinace smetanového pudinku s vanilkou, brusinkového kompotu a mléčné rýže je velice chutná, osvěžující a sytá:yes::yes::-D Boduju a přidávám foto:-8

jarka skrobakova: Ďakujem ;-)

super receptík, posílám bodík a vyzkouším:-O:-p:-p:-K:yes::yes:+

Dana61::-8:-8:-8 jááák nadváhu:-?:-?:-O:-O prostě jsme holky krev a mléko.. pravda, toho mléka je víc.. a:-?:-?:-D:-D:-D ještě strdí tu chybíí:-D:-D:-D:-D:-D

Jana Remkova::-) děkuju:-K

rebeka: Nádherné foto!:-O

Dana61:súhlasím s tebou...:-D

no toto:yes::-D - mňamka a já bych ji neviděla, kdyby Rebeka dala pokoj a nerealizovala. Ale pravdu díš - mám taky tak nějak nadváhu a oni to ti pacholci nahoře vědí, tak chtějí, abychom byli všichni šlank:-D ale až nám dojde trpělivost:-//

magdalenka: viď;-):-? komentáře.. i proto je to tu tak super:yes::yes: miluju Topky:-K:-):yes:

Tiež mi to uniklo, Nadenka, dobre, že si recept vytiahla na svetlo.
Vyzerá to krásne, krásne to musí chutiť. :yes:
A komentáre nemajú chybu...:-D

Tématické fráze:
srnci hrbet, krémový prášek zlatý klas, srnčí recepty, sladke obedy, dukátové buchtičky recept, krémový prášek, pudink zlatý klas, prášek zlatý klas, srnčí hřbet sladký, srnčí hřbet recept, sladký oběd, srnci chrbat, sladký srnčí hřbet, sladký hřbet, rychlý dezert, srnčí hřbet recepty, uganda recept, zlatý klas krémový prášek, recept na sladký srnčí hřbet, srnčí jídla

Suroviny:
mléko, zlatý klas, cukr krystal, rýže, cukr vanilkový, kompot meruňkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu