Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mléčná rýže, sladká

Přemýšlíte jakou skvělou snídaní překvapíte své blízké? Domácí mléčná rýže je skvělá volba. Na její přípravu potřebujete jen pár ingrediencí, navíc chutná skvěle teplá i studená. Dochutit a ozdobit si ji můžete dle své fantazie, nejlepší je s ovocem.

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucharicek Remy kucharicek Remy

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 217 kJ /
769 kcal
Bílkoviny27,05 g
Tuky8,10 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 602 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy145,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme, do hrnce nalijeme asi 300 ml mléka, přidáme rýži a sůl a přivedeme k varu. Krok 2: Vaříme cca 15 min, aby byla rýže měkká. Po dobu vaření pořád mícháme. Krok 3: Zbytek mléka doléváme postupně podle potřeby, protože mléčná rýže houstne. Krok 4: Cukr vmícháme až nakonec. Krok 5: Rýže by měla být hustá asi jako krupičná kaše. Krok 6: Servírujeme do misky nebo do talíře a podle chuti zdobíme džemem.

TIP: Jak pro děti ozdobit jídlo jahodovými bubáky

Zveřejněno 12. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčná rýže, sladká

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mE2E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčná rýže, sladká

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mE2E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Dělala jsem z dvojnásobné dávky, aby byla rýže měkká, tak jsem ji musela míchat ve varu hodinu.

Na 3 porce doma je to pohoda a máme ji velmi rádi <3 výzva pak byla vařit ji pro 60 hladových krků na skautském táboře a zvládli jsme to :-D a všem chutnala, takže se vaří každoročně <3

joska222: mám to stejně..... vařím už půl hodiny a pořád tvrdá jako broky

Výborné:-)

Karel Drlík 14. 4. 2016 15:20
Aby se rýže vařená v mléce nepřipálila použijte trik.Spočívá v tom že vaříte jen 10minut,mezitím si zapnete troubu do které dáte hrnec s rýži na dalších deset minut.Pak jen troubu vypněte a rýži nechte dojít 5až deset minut i více.Troubu neotevírejte aby jste nepouštěli teplo ve které rýže dojde.V troubě hrnec nepokládejte na dno ale dejte jej na rošt.Vyhnete se jednostranného zahřívání dna.:-O

Karel Drlík: Ja varím ryžu v mlieku v hrnci určenom na varenie mlieka, teda s dvojitým dnom. A je pokoj. :-p

vasil: moc dobrej nápad! :yes:

Nejdříve uvařím rýži ve vodě a když je měkká, naliji na ni sladké kondensované mléko a je hotovo. To jsem vymyslel na horách, když jsem si jako kluk musel vařit sám.

Dneska budu vařit, použiji hrnec na mléko, tak se určitě nepřipálí a bude to bez míchání :-)
:-K

Rýži vařit ve vodě a pak v mléce :-) mléko dolévat dle hustosti :-)

doporučuji si rýži předem uvařit ve vodě,ať není tak tvrdá..podle vašeho receptu už to míchám přes 20 minut a rýže stále tvrdá :(

Taky se kloním k názoru, že hlavně záleží na hrnci, v kterém rýži děláme. Musí mít silné dno. Kaši sice nedělám, ale třeba rýžové nákypy, kde základ tvoří dušená rýže v mléce. Nemíchám, dám pokličku a rýži třeba odstavím dříve a nechám "dojít".

Já bych řekla, že to nezáleží na míchání,ale na hrnku, respektive na tom, jaké má dno, jak píše Tejaja. Někde se nepřipálí (silnostěnné kastróly) a jinde, kdybyste se umíchali, tak bohužel ano.

Radim:Moje babička, když dělá rýžový nákyp a vaří rýži v mléce, tak mi taky vždycky říká, že dokud s tím nezačnu míchat, tak se mi to nepřipálí, až když s tím začnu míchat, tak potom musím pořád míchat a myslím, že určitě vaří déle, jak vy ;-) a je to ozkoušené, mě se taky nepřipálila. :-)

Radim:
Nepripalila se mi taky.
Dal jsem 1/2kg ryze, 3/4 l mleka, cukr a spetku soli do elektrickeho papiňáku, zavrel, nastavil na rezim RYZE a bylo to. Papinak automaticky za 10 minut vypl. Ja si na to vzpomenul za 1/2 hodiny, otevrel, ochutnal, pristavil nejvetsi talir a bylo. Protoze ve spizi mimo klobasy a rum nic zbytecneho nenechavam a klobasy do sladke ryze se mi nezdaly, rozmixoval jsem orechy od vanoc, posypal a az mi usi stříhaly, jak to bylo dobre.
Nic namahaveho, rychle a dobre. Nepripalilo se asi proto, ze ten papinak ma v sobe teflonovou nadobu.
Ja nevim ze se tim kazdy tak patla - 24dkg ryze, 18,5dkg cukru...

snazilka: co je to za nesmysl? cituji Vás: "Rýži vždycky pomalinku vařím rovnou v oslazeném a osoleném mléce, nemíchám vůbec, ještě se mi nikdy nepřipálila."
Pokud se Vám rýže nikdy nepřipálila pak proto že jste ji nikdy nevařila a ty chytré rady co sem píšete vymýšlí Vaše bujná fantazie. Jednou si to zkuste a uvidíte sama.

Tématické fráze:
mléčná rýže, mléčná rýže recept, sladká rýže, domácí mléčná rýže, recept na mlecnou ryzi, recept mlecna ryze, domácí mléčná rýže recept, sladka ryze recept, recept mléčná rýže pro děti, recept na sladkou rýži, rýže na sladko, jak se dělá mléčná rýže, rýže v mléku, rýže v mléce, sladká rýže ve mléku, recepty sladka ryze, jak udělat mléčnou řýži, jak uvarit mlecnou ryzi, recept sladká rýže, mléčná rýže recepty

Suroviny:
rýže kulatozrnná, mléko, sůl, cukr, marmeláda

Přidat fotografie receptu