Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové rohlíčky dia

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

coudi

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 915 kJ /
2 370 kcal
Bílkoviny47,34 g
Tuky152,95 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 268 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy191,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyválíme rohlíčky: osobně používám cpaní těsta do sladidlem vysypané formičky rohlíčku, který hned vyklápím na plech a peču. Krok 2: Upečené rohlíčky po vytažení z trouby hojně zasypáme vanilkovým cukrem.

Zveřejněno 16. 12. 2010

Poznámka autorky coudi

Prášek do pečiva odvažuji na váze, protože mi dělá trošku problémy odhadnout půlku nebo čtvrtku pytlíku. Sladidlo používám Irbis vločka, sice drahé, ale co bych neudělala pro zdraví svého manžela. Je nekalorické a hladinu krevního cukru prakticky neovlivňuje :-) Vanilkový "cukr" vyrábím tak, že vanilkový lusk nebo dva zahrabu do sklenice se sladidlem, nejdéle po 14 dnech získá sladidlo intenzívní vanilkovou vůni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové rohlíčky dia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2Mk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové rohlíčky dia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2Mk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

nevím, jestli mi někdo odpoví, ale můžu místo celozrnné mouky použít špaldovou?

Zas tak hrozné to není, v podstatě je tam minimální rozdíl, ale asi je nejlepší to vyzkoušet :-D

sladkost by mi nevadila, když tak si ho v cukru obalím :-) Takže co je s celozrnnou oukou, tak je hutný. Nejak si to nedokážu představit. Znám jen křehké rohlíčky s normální bílou moukou

Celozrnná mouka chutná v podstatě stejně, jen počítej, že pečivo je tmavší a není tak nadýchané jako z bílé mouky. To se ale kompenzuje práškem do pečiva :-) Na diety se samozřejmě hodí, u diabetiků je nízkokalorický příjem důležitý. Ještě upozorňuji, že pečivo je pro nediabetiky chuťově jaksi méně sladké....

Receptík vypadá moc dobře, babička má cukrovku tak se hodí ho vyzkoušet. Chci se ale zeptat jak je chutově ta celozrnná mouka oproti normální a ještě hodí se i na diety?

To je totiž hrozně starej recept, takhle dělá vanilkové rohlíčky moje máma, já jen vyrobila dia verzi :-))

Irenko, mám naprosto totožný recept :-D:-D:yes::yes: a i vanilkový cukr dia takto dělám ;-)

Tématické fráze:
vanilkové rohlíčky dia, dia vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky recept, vanilkové rohlíčky pro diabetiky, vanilkové rohlíčky, celozrnné vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky, dietní vanilkové rohlíčky, dia vanilkový cukr, diabetické vanilkové rohlíčky, dia rohlicky, dia recept na vanilkove rohlicky, vanilkové dia rohlíčky, dia vanilkové rohlíčky recept, recept na dia vanilkove rohlicky, vanilkové rohlíčky dietní, recept na vanilkové rohlíčky, dia vanilkové, vanilkový dia cukr, recept vanilkové rohlíčky

Suroviny:
mouka celozrnná, prášek do pečiva, tuk hera, sladidlo, mandle mleté, žloutek

Přidat fotografie receptu