Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Stezky dedictvi

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 783 kJ /
3 055 kcal
Bílkoviny226,80 g
Tuky124,56 g
Vláknina33,90 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,50 g
Sacharidy163,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Krok 2: Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Krok 3: Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Krok 4: Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme. Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.

Zveřejněno 16. 12. 2010

Poznámka autora Stezky dedictvi

Vánoční svátky jsou stvořeny pro kvalitní gastronomii. Odkládáme běžné ingredience a často experimentujeme s různorodou mezinárodní kuchyní. Česká kuchyně je však na pokrmy patřící k Vánocům velmi bohatá a pestrá. Pokud nevíte čím potěšit o Vánocích, nabízíme recept z projektu regionální gastronomie Stezky dědictví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gkQj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gkQj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

to musí být dobrota:yes::-D bohužel, dančí je pro mě nedostupné:yes:

Moc dlouho jsem se na to těšila a nebylo to nadarmo.:-p Fakt jsme si pochutnali, takže díky za recept a - moc často to nepíšu - budu opakovat, podle možností snad brzy.:yes:+

Fotky je škoda, ale když se to vyrábělo, nějak se na to zapomnělo a pak už jsme to snědli :-D mám i FB www.facebook.com/#!/stezkydedictvi

Recept se mi líbí, dávám bodík a zkusím z hovězího, zvěřina je pro nás nedostupná.

Stezky dědictví, vítám tě do naší Topkové rodiny, jako dalšího nového člena a přeji, aby se ti u nás líbilo;-).

Moje babička dělávala něco velmi podobného z králíka a taky z kapra-někdo z rodiny to má strašně rád, já nikoliv, ale 4.boda dávám, škoda, že nemáš u receptu fotku:-S

Jsem rád, že se líbí, je to fakt ověřená lahůdka! Srnčí by šlo určitě taky.:-)

:-p:-p:-p:yes::yes:

Simonko - je to tak;-):-))

Maris ty jsi také na tu zvěřinu viď?;-)já taky :-p;-):yes:

To zní moc zajímavě.;-):yes:+1

Nádherný recept, kdybych měla dančí / nebo jinou zvěřinu - myslím, že by se hodilo i např. srnčí / tak bych se asi neudržela a šla hned vařit:-). Ukládám si a posílám velké+:yes:

Tématické fráze:
dančí maso recepty pohlreich, dančí guláš s perníkovou omáčkou, recepty z dančího masa, perníková omáčka, dančí kýta pohlreich, dančí guláš na červeném víně, dančí na švestkách, hovězí guláš se švestkami, švestkový guláš, maso v perníkové omáčce, gulas na svestkach, dančí maso recepty, daněk recepty, hovězí se svestkami a pernikem, dančí maso, dančí guláš na víně, guláš z dančího, gulas s pernikem, danci omacka, srnci se svestkami

Suroviny:
švestky sušené, šťáva jablečná, skořice, olej, maso dančí, sůl, pepř, mrkev, celer, cibule, rajče, bobkový list, jalovec, víno červené, perník

Přidat fotografie receptu