Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sýr II.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martinahayek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 197 kJ /
1 003 kcal
Bílkoviny4,56 g
Tuky108,83 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 532 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy1,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuk rozpustíme v menším hrnci, přidáme tvaroh, osolíme a za stálého míchání vaříme na mírném ohni několik minut. Krok 2: Potom přidáme žloutek a ještě chvíli necháme povařit, až směs začne houstnout. Krok 3: Roztavenou hmotu nalijeme do misky a necháme vychladnout. Krok 4: Chuť domácího sýra můžeme obměňovat nejrůznějšími způsoby: rozetřeným česnekem, paprikou nebo kmínem, nadrobno nasekanou cibulkou, česnekem a majoránkou, tymiánem se lžičkou hořčice a nakrájenou kyselou okurkou, čerstvými houbami podušenými s kmínem a jalovcem apod. Fantazii a vaší chuti se meze nekladou

Zveřejněno 28. 12. 2010

Poznámka autora martinahayek

Našla jsem někde na netu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sýr II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AmO9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sýr II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AmO9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

spagetka:díky, jdu do toho :-8

mary69: 1/8 kg je 125 g, tudíž to není vůbec moc, je to akorát

1/8 kg - to je kolik, nebo spíš - zdá se mi to hodně v poměru k množství tvarohu:-//

Tak jsem si také zkusila uvařit domácí sýr, jen jsem ho dala po uvaření do mističek a do lednice. Teď jsem ochutnala, je výborný :-p jen je hrudkovatý tak nevím jestli to má tak být nebo jsem ho vařila moc :-?

Chuťově moc dobré :yes:+:-p

Včera večer jsem vyzkoušela, chystáme se posnídat,jak nás znám,tak všechen:-p:-!

Moc dlouho nevydrží,protože ho hodně rychle sníte :-p....ale jinak tak týden uřčitě....;-)

Muzu se zeptat, jak dlouho tenhle syr vydrzi? Dekuji

:-O Už jsem ho spáchal a řeknu vám, je to strašidelná dobrota. Já jsem na tyhle sýry celej udělanej, a tohle, to je teda něco:-! Trpíme tady v Americku nedostatkem sýrů, a ty pořádné jsou pořádně drahé. Tohle je mňam a bohužel můžu přidat jen jeden bod. Omlouvám se za to.:-p

měkký:-)

Ď. :-K

Eli - já bych řekla že měkký, protože podobný recept mám, (dávám tam mimochodem i libeček :-D), ale radši počkáme na autorku ;-), jinak :-p:yes:

Prosím, tvaroh měkký nebo tvrdý?

Tématické fráze:
domácí sýr z tvarohu s kminem, recept na domácí tvarohový sýr klihák, tvarohový sýr s kmínem, domácí sýr z tvarohu, domácí vařený sýr, domácí měkký sýr, tvaroh klihák, domácí sýr s kmínem, domacisyr, recept na domácí tvarohový sýr, domácí sýry, domácí sýr recept, rychly domaci syr, syr z měkkého tvarohu, klihák, domácí sýr, recept na domácí sýr, domácí sýr měkký, domácí měkký sýr recept, tvarohovy syr

Suroviny:
tvaroh plnotučný, máslo, tuk hera, žloutek, sůl,

Přidat fotografie receptu