Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí kýta na smetaně

Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou. Srnčí kýta se skvěle hodí jako součást slavnostního oběda. Podávejte ji nejlépe s kynutým či karlovarským knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

luckymoon

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min + doba na uležení

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava, + doba na uležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 602 kJ /
2 534 kcal
Bílkoviny14,70 g
Tuky251,40 g
Vláknina20,30 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 3,76 g
Sůl9,40 g
Sacharidy43,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření na divočinu. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc. Krok 2: Druhý den prošpikujeme slaninou a osolíme. Krok 3: Do pekáče vložíme zeleninu, koření a kýtu. Krok 4: Podlijeme vodou, dáme do trouby a pečeme na 160-170 °C asi 3 hodiny, zakryté alobalem, aby maso nevyschlo. Krok 5: Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. Krok 6: Ze zeleniny vybereme koření, přelijeme ji spolu s výpekem do většího hrnce a rozmixujeme, případně i propasírujeme. Krok 7: Omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby můžeme zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Krok 8: Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Krok 9: Podáváme s knedlíkem dle chuti.

TIP: Jak na domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 1. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kýta na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMXg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kýta na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMXg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

co se týče zeleninky,to můžu...:yes::yes:

:yes::yes::yes::-p

Tak to je zatím nejvtipnější komentář, co jsem tu kdy dostala:-)):-)):-)), manžel se vedle mě válí smíchy... já taky. Díky za komentář i za bodík...:-D

to vypadá dobře,jen moje babička by asi nepřežila ty prsteny a naláknutý prsty,:-))ale kýta je vskutku luxusní:yes:

Tématické fráze:
srnčí kýta recepty, srnči svičkova na smetaně, srnčí kýta, srnci svickova na smetane recept, recept na srnčí kýtu, srnci kyta recept, kýta na smetaně, divocina na smetane, recepty srnčí kýta, srnec na smetaně, srnčí maso na smetaně, recept srnči kýta, svíčková na smetaně z divočiny, kanci kyta na smetane, recepty ze srnčí kýty, recepty na srnčí kýtu, svíčková z divočiny, srnčí svíčková, recept na srnčí kýta, recepty divočina srnčí

Suroviny:
kýta srnčí, máslo, koření na divočinu, slanina uzená, směs zeleninová mražená, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, smetana ke šlehání, mouka hladká, sůl, cukr, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu