Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibuláda

Sladko-slaná směs připravená z karamelizované cibule. Karamelizace přemění cibuli na jemně sladkou a chutnou směs s bohatou, komplexní chutí. Používá se jako dochucovadlo, skvěle se hodí k sýrům, grilovaným masům, pečené zelenině, nebo sendvičům a burgerům.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka je asi 1350 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 610 kJ /
2 536 kcal
Bílkoviny29,00 g
Tuky90,30 g
Vláknina120,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy375,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na středním plamenu rozehřejeme v hlubokém hrnci olej a vsypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Krok 2: Přiklopíme poklicí a 40 min dusíme, neměla by se smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme. Krok 3: Poté přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, podle chuti. Chvilku dobře mícháme, aby se cukr rozpustil a rovnoměrně se chutě propojily. Ještě 10 minut povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup. Krok 4: Naplníme do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Zveřejněno 2. 1. 2011

Poznámka autorky senky

S cukrem a octem zacházejte hlavně podle toho, jestli máte rádi sladší nebo pikantnější chuť. Je vynikající k pečenému, grilovanému masu. Ze zkušeností vím, že je lepší v pokojové teplotě nebo ke grilování trošičku prohřát.

Vydrží v chladnu neotevřená cca 2 měsíce, otevřená v ledničce měsíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibuláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kog6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibuláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kog6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Recept se mi libi, vyrobila jsem podle nej zkusmo cibuladu z polovicniho mnozstvi a i kdyz jsem to asi udelala uz sladkokysele moc, urcite to pouzijem k masum a chute se tim srovnaji. Priste tam dam min cukru i octa...:-)

Recept mám z Apetitu, prakticky totožný, i s dovětky. Cibuláda je výborná k masu, informace ohledně skladování dle vlastní zkušenosti jiná- neotevřená vydržela ve sklepě v paneláku bez problémů 3 roky. Teď jdu vařit novou, než se cibule zkazí. :-p

krásný porcelán:-K:-K a obsah voní až sem;-):-):yes:

Dnes jsem konečně dělala;-),tak doplňuji recept fotem:-p

Hm zajímavý nápad, prubnu :-p:yes:

:yes:

Už som to robila a veľmi nám to chutilo na grilovačke... dávam bod!

Tématické fráze:
cibuláda z červené cibule, domácí cibuláda, cibuláda k masu, cibulanda, cibuláda apetit, cibuáda, cybuláda, cibulenáda, cibulda, nejlepsi cibulada, cibulanda recept, cibuláda bez cukru, cibulád, ciblada, cibuliada, cibuláda-recept, cibubuláda, cibulá¨da, cibulara, cobulada

Suroviny:
olej olivový, cibule, cukr hnědý, ocet vinný červený, sůl mořská, pepř černý

Přidat fotografie receptu