Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olivová tapenáda

Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm si na opečeném pečivu můžete sami vychutnat.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 571 kJ /
375 kcal
Bílkoviny3,40 g
Tuky32,68 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 484 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy13,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Utřeme česnek. Krok 2: Olivy rozmixujeme v mixéru, poté k nim přidáme kapary, petržel, citronovou šťávu a olivový olej - opět rozmixujeme. Krok 3: Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Doporučuji bílou čerstvě rozpečenou bagetku.

TIP: Jak jíst olivy a do čeho se hodí - rady a tipy

Zveřejněno 9. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olivová tapenáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPlX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olivová tapenáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPlX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

vypadá luxusně a já tam určo tu "anču" dám ....měli jsme v polsku na "zapiekankách" a výborný

johny tapia 1. 2. 2013 16:00
Fido:aky zakladny recept??aka blbost?keby sa vsetko robilo rovnako ako by to chutilo??ze s ancovickou?:-!

aadulka: To je určitě pravda....ale základní recept na Tapenádu je s ančovičkou.Ale OK....oba máme zřejmě pravdu :-)

aadulka:

Fido: Sorry, ale né do každé tapenády se přidávají ančovičky nebo ančovičková pasta ;-)

Sorry....ale chybí Vám tam jedna základní ingredience - Ančovička chcete-li sardelka.
Podává se také společně s bagetou a vejcem na tvrdo. :)
;-)

anonym: starorůžová...to vypadá na tapenádu z lilku, ta mi chutnala uplně nejvíc :)

zizala: ve Francii dělají z obou pak jsem měla ještě takovou jakoby do starorůžova, nevím z čeho byla, ale byla skvělá...

Výborná věc, doporčuji zkusit do tapenády zamíchat trošku smetany, je pak o něco krémovější. (Vím, že to neni tradiční, ale doporučuji kusit, rozhodně neprohloupíte)

tohle to mi taky uniklo:-S. Olivovou pastu kupuju pro manžela a dceru. Takže si u nich šplhnu:-8 děvčata díky;-).+:yes: jo a Eli, Daniella má pravdu, tvé fotky jsou moc jedlé:-K

Elizko, nebud zbytecne skromna, ty nafotis i Frankensteina, ze bude vypadat jako model.....:-D:-D:-K

Přidávám fotografie... Uznávám, že tapenáda není právě fotogenická, ale zato je skutečně výborná...:-p:yes: Bod už jsem dala dávno, protože ji dělám relativně často...:-)

:-p:yes::yes::-K

Olivy v jakémkoliv množství a na jakýkoliv způsob.:-p :yes:

Tapenadu jsem také už několikrát dělala, ale ručně v hmoždíři. Vlastně se všechny suroviny utřou a vzniklá pasta se může podávat jako součást předkrmu nebo pohoštění (tapas), spolu s bylinkovým máslem, slaninovými závitky s čerstvým kozím sýrem nebo olejem marinovaným opečeným lilkem a cuketou apod. Nejlepší je s teplou bagetkou ze světlé mouky. :yes::-p+

My to máme v misce a nabíráme si bagetkou :-) nebo si to mažeme jako jednohubky ;-)

Tématické fráze:
tapenáda z černých oliv, olivova topenada, olivová pasta, topenada, tapinada, rajčatová tapenáda, olivová pasta recept, olivová pomazánka, tepenáda, tapanáda, tapenáda z černých oliv recept, tapenara, pasta z oliv recept, olivová tepenáda, terpenada, pasta z cernych oliv recept, pomazánky, kapenada, topenáda z oliv, tarpenáda

Suroviny:
česnek, olivy, kapary, petržel, šťáva citronová, olej olivový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu