Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí vývar se zeleninou a nudlemi

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 4 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie792 kJ /
189 kcal
Bílkoviny7,50 g
Tuky1,71 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 376 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy26,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí křídlo omejeme, dáme do tlakového hrnce s kořením a omytou a očištěnou zeleninou, paprikové stopky, podlejeme cca 1 litrem voda a vaříme cca 30 minut. Masínko musí odpadat od kosti. Krok 2: Vývar přecedíme, zeleninu a koření vyhodíme. Maso obereme a půlku masa si schováme na jindy. Krok 3: Vývar dolejeme vodou, osolíme dle chuti a přidáme druhou směs zeleniny, vaříme cca 8 minutek, aby změkla. Krok 4: Dáme nudle, obrané maso, a povaříme. Krok 5: Odstavíme z ohně a přidáme pórek na kolečka a petrželku.

Zveřejněno 11. 1. 2011

Poznámka autorky k.radulka

Vývar je krásně žlutý a neměl by být zakalený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí vývar se zeleninou a nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znom

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí vývar se zeleninou a nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znom

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Vývary jsou u nás taky oblíbené...+:yes:

Já koukám na ty stopky paprik,taky to vůbec neznám:-O:-O A že těch paprik v létě mám a všechny stopečky vyhazuju.To vyzkouším,díky za tip.:yes::yes:

Radko, dík za odpověď, vyzkouším :-)

žížalko, už jsem se s tím setkala, sousedka používá do vývaru i jídel, kam dává papriku i konce té papriky, prý to má pikantnější chuť.;-) Jinak dělám dost podobně ;-):yes:

dodají krásnou barvu, stahuje zákal a má zvláštní chuť- velice dobré doporučuji. Naučil mě to Maďarský učitel na Hotelové škole.

Teda ty stopky se semínky paprik mě moc zajímají...jaký to má účel? Je lépe cítit papriková chuť? Já to jako asi většina lidí hážu do odpadu a nikdy by mě nenapadlo to kuchyňsky využít :-O:yes:

Tématické fráze:
krůtí vývar, krůtí vývar recept, recept krůtí vývar, vývar z kruty, kruti polevka, vývar krutí, vývar z krutich kosti, vývar z krůtích křídel, zakaleny vyvar, polévka z krůty, krutí vývar v tlakovem hrnci, krutí vívar, vývar z krutího masa, recept na krůtí vývar, kořeni do krůtího vývaru, krůtí vývat, krutí vývar z kosti, kruti kridla vyvar, silny kruti vyvar, co je papriková stopka

Suroviny:
křídla krůtí, koření nové koření, pepř celý, sůl, mrkev, celer, paprika čerstvá červená, nudle, pórek, petrželka, mrkev, petržel,

Přidat fotografie receptu