Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková kulajda

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: plnej hrnec

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 927 kJ /
460 kcal
Bílkoviny34,37 g
Tuky23,53 g
Vláknina0,18 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 743 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy27,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák omejeme a rozdělíme na růžičky. Podlejeme vodou, osolíme, přidáme bujon a vaříme dokud nebude květák uvařený. Krok 2: Podlejeme mlékem a přivedeme pomalu k varu. Přidáme muškátový oříšek. Krok 3: Vejce rozšhleháme ve skleničce a zavaříme do polévky. Provaříme ještě asi dvě minutky.

Zveřejněno 18. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPVw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPVw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

15 let se z "knihy kuchařů" tohle učí vařit a už i "Polrajch" se z ní učil:-O
Tak to potom jo:-8

:-D:-D:-D

:-O , Radulko, já jsem si to hned myslel. Vážně.;-)

No Honzíčku já podle toho vařím už roky :-D:-D

Pane jo, to musí být špice.:-)

No už se podle ní učí vařit 15 let kuchaři i Polrajch se z ní učil vařit

Uvařím, ale ta Vaše učebnice bude asi nejchytřejší a nedá se trumfnout.:-)

Honzíku jestli chceš krém tak si ho uvař, třeba pak přestaneš bejt chytřejší než učebnice:-))

No to nevím přesnídávková, to jsou hustší polévky, např.dršťková, gulášovka atd. Tady jsou 2 vejce,trochu květáku na 2 litry tekutiny.Nic moc.Jo kdyby to byl květákový krém se smetanou a osmaženou houstičkou, pak klobouk dolů.

ale to je polévka přesnídávková z knihy kuchařů- příprava pokrmů pro hotelové školy. Tak asi vědí proč to tam píšou ne?

kulajda:-Oto snad né to je houbová kulajda.ale květáková:-Ospíš bych napsala hustá květáková:yes:jinak rp..je super..také jí tak dělám:yes:

Když se řekne kulajda, představím si kopr a bílou polévku. Kopr tu není, ale místo toho květák, ale bílé to je:) Takže mě název nevadí, a jak už jsem řekla, je to faaakt dobré.:-K

Taky mám pod pojmem kulajda, zaregistrované jiné suroviny v polévce a tak jsem schválně jukla na web, pro info. Jestli Ti to nebude K.radulko vadit, přidám je sem;-) - " Kulajda je typická jihočeská polévka, která se skládá z vody, smetany, koření, hub, vajíčka, kopru a brambor. Typická je pro svojí vysokou hustotu, bílou barvu a charakteristickou chuť. Základní surovinou polévky jsou houby, které jí propůjčují charakteristickou vůni."
Ale to, že jsi svou polévku pojmenovala takto, je 100% tvoje věc, jen ten název trošku zavádí jinam;-).

Radulko, pojmenovala jsi polévku podle sebe, je to Tvoje věc, ale Honza nereg. má pravdu, když se zašlehá vejce do polévky, tak z ní není kulajda.;-):-)

Tento výklad je nesmysl, to by byla pomalu každá druhá polévka teda kulajda nebo jak?

To že tam zašleháváš vejce je název pro kulajdu Honzo.

Jen dotaz, co to má společného s Kulajdou ?

Taky vařívám, květák máme rádi v jakékoliv úpravě, je to dobrota:-))

Něco podobného taky vařím akorát k tomu přidávám jestě kořenovou zeleninu. Je to mooc dobré, takže doporučuji :yes:

Tématické fráze:
kulajda recept, kulajda, polévky recepty, polévky, kuchařka on line, hustá květáková polévka, kulajda se zelím, květáková krémová polévka, dobrá polévka kulajda recept, květáková polévka s houbami, květáková, houbová polévka s květákem, recepty kulajda, kulajda s květákem, květáková polévka jako kulajda, bila kulajda, polevky kremove polrajch, nová polévka kulajda, kuchař polrajch, vaření polrajch

Suroviny:
květák, mléko, voda, bujón zeleninový, ořech muškátový, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu