Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 237 kJ / 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,91 g |
Tuky | 29,94 g |
Vláknina | 10,91 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 49,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky dobře opláchneme a s kořením a zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme. Já jsem použila papiňák - doba vaření 35 minut, obyčejný hrnec - 50 minut a trochu víc vody.
Krok 2: Uvařený jazyk přendáme do nádoby se studenou vodou, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: V hrnci zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme sloupnutá a na větší kousky pokrájená rajčata, kávovou lžičku kari koření, necháme chvilku provonět, přilijeme 2 dl vývaru z jazyků, kostku zeleninového bujónu a 10 minut podusíme.
Krok 4: Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k podušeným rajčatům a ještě 10 minut provaříme. Pokud se vám bude zdát omáčka hustá, můžete trošku přiředit vývarem. Podle potřeby dochutíme solí, případně trochu přikyselíme, ale není nutno, rajčátka mají kyselosti dost. Přidáme nakrájené jazyky, ještě chvilku prohřejeme a podáváme buď s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 22. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový jazyk na kari a rajčatech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7AxA
Moje poznámka
Vepřový jazyk na kari a rajčatech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7AxA
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 5 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 25 minutami
Plněné ořechy
Handour před 36 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
veprovy jazyk,
vepřový jazyk recept,
vepřový jazyk recepty,
recepty vepřový jazyk na smetaně,
jak uvarit veprovy jazyk,
jak dlouho vařit vepřový jazyk,
co uvarit z veproveho jazyka,
vep%c5%99ov%c3%bd+jazyk,
recepty j veproveho jazyka,
vepřové jazyky,
recepty z vepřového jazyka,
délka vaření vepřového jazyka,
jak uvařit vepřové jazyky,
jak udelat veprovy jazyk,
recept na vepřové jazyky,
doba vaření vepřového jazyka,
jak uvařit vepřový vývar,
vepřový jazyk délka vaření,
recept na vepřový jazyk,
jazyk doba vaření
Suroviny:
jazyk vepřový,
cibule,
rajče,
bujón zeleninový,
koření kari,
smetana sladká,
mouka hladká,
šťáva citronová,
sůl,
mrkev,
celer,
bobkový list,
koření nové koření,
voda,
sůl
Komentáře (13)