Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozkvetlý jahodový dort

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 420 kJ /
6 315 kcal
Bílkoviny110,21 g
Tuky367,11 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 2,56 g
Sodík 910 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy637,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou vodu, vše vyšleháme do husté pěny. Krok 2: Dále si vyšleháme do tuha bílky se špetkou soli. Krok 3: Část bílkové hmoty smícháme se žloutky, přisypeme prosátou mouku, promícháme a přidáme zbytek bílků. Vše opatrně a hlavně rychle přelejeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na cca 160 - 170°C. a pečeme cca 35 minut. Krok 5: Ke konci vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto ještě lepí, pár minut přidáme. Krok 6: Upečený korpus necháme vychladnout a 2x rozřízneme (aby vznikly 3 stejně silné pláty). Krok 7: Krém:Nejdříve si z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Postup asi psát nemusím, najdete ho na každém sáčku :) Na horký pudink dávám potravinářskou folii, aby se neudělal škraloup a nechám vystydnout. Krok 8: Mezitím si vyšlehám máslo a pak ho postupně za stálého šlehání přidávám do vychladlého pudinku. Krok 9: Důležité je, aby máslo i pudink měli stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Přidávám i trošku červeného potravinářského barviva, aby měl krém sytější barvu. Kdo má rád sladší krém, může přidat trošku cukru. Krok 10: Jahodovou marmeládu smícháme s trochou rumu, pomažeme spodní plát, potřeme krémem a posypeme jahodama nakrájené na malé kousky. Krok 11: Přiklopíme dalším plátem a uděláme to samé, co u prvního. Krok 12: Nakonec přiklopíme posledním plátem, který polejeme rozpuštěnou bílou čokoládou, boky pomažeme zbytky krému a obsypeme strouhaným kokosem. Krok 13: Dáme do ledničky vychladit, mezitím si kus marcipánové hmoty obarvíme červeným potravinářským barvivem, další kousek zeleným. Krok 14: Obarvený marcipán vyválíme na folii na tenký plát a vykrajujeme kytičky a lístečky dle libosti. Podle fantazie dozdobíme na dort.

Zveřejněno 23. 1. 2011

Poznámka autorky Mirusha

Omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno mobilem...:) V tu dobu jsem foťák ještě neměla k dispozici :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozkvetlý jahodový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JPno

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozkvetlý jahodový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JPno

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes::yes:;-):-K

:-8Krásný recept:-p+7:yes:a nádherné jemné zdobení:-K:-K:yes:

Miru, náááádhera...:yes::yes::yes:...takový bych si představovala pro nějakou něžnou holčičku :-):yes:

Mirusha opravdu moc hezký, nepřeplácaný dortík;-):yes:

Miru. . .hezounkej;-):yes::yes:

Tématické fráze:
jahodový dort, jahodovy dort s marcipanem, nepečený jahodový dort s piškoty karolina domaci kucharka, karolína domácí kuchařka recepty, jahodový dort recept, dort s červeným marcipánem, dort jahodová louka, aby se krém nesrazil, krem z jahodoveho pudinku, jahodové dorty zdobení, zdobeni dortu jahodami, jahodový marcipánový dort, obarveny maslovobilkovy krem, jak zdobit jahodama, zdobení dortu jahodama, zdobení jahodama, dorty recepty, barviva na dort, dort zdobeny jahodama, zdobit dort jahodama

Suroviny:
vejce, voda, cukr krupice, mouka polohrubá, sůl, pečící papír, mléko, pudink jahodový, cukr krupice, máslo, jahody, jahodová marmeláda, rum, čokoláda bílá, marcipánová modelovací hmota, potravinářské barvivo červené, potravinářské barvivo zelené, kokos strouhaný

Přidat fotografie receptu