Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková z jazyka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jafin

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem, novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Krok 2: Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme (nejlépe se loupe ještě teplý) a nakrájíme na plátky. Krok 3: Zeleninu i s vývarem rozmixujeme. Krok 4: V jiném hrnci orestujeme na slanině cibulku, zaprášíme moukou a zalejeme rozmixovanou zeleninou. Krok 5: Chvíli povaříme, přidáme hořčici a 1 hrnek plnotučného mléka. Dochutíme solí a citrónem. Krok 6: Kdyby byla omáčka řídká, může se zahustit moukou, rozmíchanou v mléce. Vložíme nakrájený jazyk a ještě chvili prohřejeme.

TIP: Jak jednoduše stáhnout slanost z omáčky?

Zveřejněno 5. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z jazyka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XZo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z jazyka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XZo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

S rajskou a knedlíkem je taky výborný.

spagetka::-8:-8:-8 Jsem fakt blbá:-8 dík..;-)

Jana Remkova: Jani, máš to ale přesně v tom receptu popsané, kdy loupat ;-) - vždy po uvaření a teplý (tak je to snadnější), jinak já vařím jazyk tak 30 min. asi.... Sakra vidíš, už jsem ho dlouho nedělala, :-p:-p:yes::yes:

Jani, můžeš mi ty, nebo někdo napsat, jak dlouho vařit ten jazyk v tlakáči? A kdy je loupeme? Díky!!

Opět něco, co mi uniklo a musí to být skvělé!! Když můžeme dělat "svíčkovou" z jater, proč ne z jazyka? Viděla jsem ho u řezníka minulý týdem a v hlavě jsem vzpomínala, co bych z toho mohla utvořit, tak už vím!!:-p:yes::yes:

Jani,dělávám také a opravdu je jídlo moc dobré:-pMusím ale jazyků nachystat víc,vždy se něco stihne uzobat:-Onež je výsledný pokrm na talíři;-):-p+:yes::yes:

Dělala jsem dle receptu a všichni si pochutnali:-p:-p ..doporučuji vyzkoušet:yes::yes:

Uvařené jazyky jsem obalila ve směsi koření na svíčkovou a na několik hodin nechala odležet se zeleninou. Potom jsem vše udusila v troubě jako klasickou svíčkovovou a zahustila moukou ve smetaně.:-p:yes:

Tématické fráze:
jak zahustit svíčkovou, svíčková recept, čím zahustit svíčkovou, svíčková, jak zahustit omacku, svíčková v papiňáku, sražená svíčková, řídká svíčková, zahustit svíčkovou, jak vařit v papiňáku, čím zahustit krém, řídká omáčka, pecena kureci jatra, jak zahustit krém, recept na svíčkovovou, jak loupat jazyk, veprovy jazyk recept, čím zahustit řídký krém, pokrmy ze svickove, přidáme rozmixovanou zeleninu a vaříme

Suroviny:
jazyk vepřový, mrkev, celer, petržel, cibule, olej, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, slanina, hořčice, mléko, mouka, citron

Přidat fotografie receptu