Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá paštika z drůbežích jater

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 417 kJ /
339 kcal
Bílkoviny42,98 g
Tuky12,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 183 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy12,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle a slanině zpěnit cibuli, vložit játra a bobkový list (příp. i jiné koření podle chuti), NESOLIT !!!, orestovat, přikrýt poklicí a dusit doměkka.
Vyndat bobkový list (pokud jsme dali, tak i ostatní celé koření) !!! Krok 2: Nechat vychladnout. Krok 3: Vše rozmixovat, dochutit, přendat do misky a nechat v ledničce ztuhnout.
Povrch je možno zalít rozpuštěným sádlem.

Zveřejněno 6. 2. 2011

Poznámka autorky Nadja

Je to paštika na rychlou spotřebu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá paštika z drůbežích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLpw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá paštika z drůbežích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLpw

Marie

Komentáře (13)

Děkuji Nadjo, vysmažené sádlo z kuřete jsem nikdy nepoužila, jen při pečení kuřete k omaštění brambor.
Musím vyzkoušet:yes:

Nadja: To jsou zajímavé informace, neznala jsem. Díky moc:yes:

Zobrazit starší odpověď

Drůbežího sádla???:-((

hela22: klidně můžeš použít i vepřové, nebo jen slaninu - podle toho, co máš.
Drůbeží sádlo používám normálně (na polévku kupuji skelety a odstraňuji z nich sádlo, tak ho vyškvařím ). ;-)

Zobrazit starší odpověď

Mám moc ráda domácí paštiky.:-p:-p:yes:

Jani, děkuji a až vyzkoušíš s kvasnicemi, písni.

Naděnko, vyzkoušeno a právě mi píše dcera, abych jí honem poslala ten recept, že je skvělááá! Nedávala jsem tu marmeládu, neměla jsem nějakou vhodnou, přesto je to fakt rychlá a skvělá paštika. Já jsem tak přemýšlela, kdysi se prodávala i taková, jakoby drožďová paštika, já jsem ji zbožňovala, tak možná zkusím zaexperimentovat a příště tam přihodím kostku droždí ke konci dušení těch jater. Plus už jsem ti dala, tak jen palec nahoru;-):yes:

To určitě. Já kupovala čerstvá asi 48 Kč/kg.

No,myslím cca 12 kč!!! To se oplatí, ne? Za půl kila!!:-))

Jani, díky. To tam budu muset také dojít. Toto byla jen zkouška, ale paštika zmizela rychle.

Naďko, kuřecí játra jsou v Albertu za super cenu, zítra jdu na to!!:-O:yes:

Tématické fráze:
paštika z drůbežích jater, drubezi pastika, drubeží paštika recept, drůbeží játrová paštika recept, paštika z drůbežích jater recept, drubezi jatrova pastika, rychlá domácí paštika, rychlá játrová paštika, recept na drůbeží paštiku, paštika z kuřecích jater, paštika recept drubeži jatrova, paštika, recept drůbeží játrová paštika, recept drubezi pastika, drůbeží játra paštika, recept na paštiku z drůbežích jater, játrová paštika z drůbežích jater, pastika s drubezich jater, rychla játrova pastika recept, drubezi pastiky

Suroviny:
sádlo, slanina anglická, cibule, játra kuřecí, bobkový list, sůl, pepř mletý, marmeláda rybízová

Přidat fotografie receptu