Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 456 kJ /
1 304 kcal
Bílkoviny44,35 g
Tuky49,62 g
Vláknina47,94 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,58 g
Sacharidy123,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Steaky osolíme, okořeníme a na oleji orestujeme. Dáme do pekáčku. Ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme bujónem, přidáme na plátky nakrájené žampiony, feferonku a sušená rajčata, necháme chvíli probublat. Krok 2: Přidáme červené víno, necháme přejít varem, směs přidáme do pekáčku ke steakům posypaným mandlovými lupínky a dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 150°C zapéct. Krok 3: Fenyklové bulvy zbavíme zelených košťálů, rozpůlíme, vykrojíme vnitřní košťál a v osolené vodě cca 5 minut povaříme. Ochlazené bulvy nakrájíme na plátky cca 5-8 mm silné, dáme do olejem vymaštěného pekáčku. Krok 4: Posypeme směsí strouhaného parmazánu, strouhanky a nasekané fenyklové natě a dáme na 20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180°C. K dozdobení jsem použil opečenou červenou papriku a jako přílohu opečené brambory.

Zveřejněno 6. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60DN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60DN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Jeníku, Tvé recepty a fotky k nim jsou vždy uměleckým dílem !!!:-K

a kdo zase vyhrává? no přece kuchař Jan:-K

Krása :-p:yes:

chocolate 7. 2. 2011 11:00
Velmi inspirativní recept, Jendo, koření Andalusie vyrábí prosím kdo?Děkuji:-K

Jeníčku, ty si se zase předvedl:-! Recept pěkný, fotka skvělá, ale já takhle čerstvý fenykl ještě nikdy nejedla a nemohu se k němu nějak dokopat a vůbec si nedovedu představit tu chuť. Ovšem za 12.boda to máš:yes:

Já jen dělám:-p:-p:yes: a puňtíka posílám:-))

Jendo, krásný recept:yes:, ale i kdyby nebyl, i tak posílám bodíka za fenykl, v poslední době na něm " ujíždím":-))+

Zajímavý receptík :-p:yes:;-) +9

Simonka vyskúšaj, fenykel je výborný aj na šaláty :-D
Recept je veľmi zaujímavý, výsledok stojí za to :yes: + 7

moc hezké;-)+1:yes:,já jsem ještě ten čerstvý fenykl nezkoušela:-8

no panečku:-O krásné dlabání:-p:yes::yes:
p.s. fenykl zbožňuju hlavně syrovej:-p

Tématické fráze:
kuřecí steaky recepty, kuřecí steak, steaky recepty, kuřecí steaky, kuře s fenyklem, kuře na fenyklu, kuřecí maso s fenyklem, recepty s fenyklem, fenyklová nať, kuřecí s fenyklem, fenykl recepty, fenykl bulva, fenykl recept, fenykl bulvy, kureci recept na steaky, steaky, kuřecí fenykl, čerstvý fenykl recept na čínu, fenyklova nat recepty, fenyklová nať - salát

Suroviny:
steak kuřecí, koření andalusie, sůl, olej slunečnicový, cibule červená, cukr hnědý, žampióny, bujon kuřecí, víno červené suché, rajče sušené, lupínky mandlové, feferonka, fenykl, sýr parmazán strouhaný, strouhanka, fenyklová nať, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu