Polévka s růžičkovou kapustou
Podzimní uzená polévka s houbami, růžičkovou kapustou a další zeleninou je velmi bohatá a sytá. Dala by se použít i jako samostatný hlavní chod. Díky uzenému masu a vývaru je polévka opravdu lahodná, určitě ji vyzkoušejte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 288 kJ / 2 220 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 209,80 g |
Tuky | 54,12 g |
Vláknina | 71,90 g |
Cholesterol | 546 mg |
Sodík | 7,24 g |
Sůl | 16,40 g |
Sacharidy | 189,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby namočíme ve vodě. Cibuli najemno nasekáme.
Krok 2: Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Krok 3: Rajčata křížem lehce nakrojíme a přelijeme vařící vodou, necháme je chvilku stát a potom lehce sloupneme slupku. Rajče rozkrojíme a lžící vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme na menší kousky.
Krok 4: V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Maso rozdělíme na větší kusy a na másle ho orestujeme. Přidáme brambory a přelijeme vývarem.
Krok 5: Vymačkáme přebytečnou vodu z hub, nakrájíme je na kousky a dáme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Vaříme asi 15 minut.
Krok 6: Potom přidáme mrkev s kapustou a vaříme doměkka dalších 15 minut.
Krok 7: Z polévky vyjmeme maso a nakrájíme ho na kostičky. Spolu s rajčaty jej vrátíme do polévky a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku ochutíme solí a pepřem a na závěr vyjmeme nové koření a bobkový list.
Zveřejněno 2. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/woX
Moje poznámka
Polévka s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/woX
Nejnovější recepty
Nejlepší tvarohová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Kakaové muffiny s čokoládou Margot
Přidáno 19. 1. 2025 19:33
Panna cotta s citronovým krémem
Přidáno 19. 1. 2025 19:31
Pomazánka s paprikovým salámem
Přidáno 19. 1. 2025 19:27
Vepřové mleté placičky à la svíčková
Přidáno 19. 1. 2025 19:22
Bramborové placky plněné prejtem
Přidáno 19. 1. 2025 19:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Když chcete čirý vývar, odstraňte z polévky tuk, máme několik variant, jak na to. Část tuku ale ponechejte pro lepší chuť
Škvarková pomazánka: Z najemno umletých škvarků a doplněná o pár dalších ingrediencí výborně chutná namazaná na chleba
Pizza fritta aneb Smažená pizza vznikla z nouze, dnes může být delikatesou: Italskou verzi langošů si určitě zamilujete
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustové karbanátky
Hanina65 před 10 hodinami
Kapustová polévka
Hanina65 před 10 hodinami
Placky z vařeného zelí
drugdova92 před 11 hodinami
Znojemská omáčka
drugdova92 před 11 hodinami
Dvoubarevná majonézová bábovka
Ala787 před 11 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jarda1972 před 12 hodinami
Fiakr guláš podle Magdaleny Dobromily
Slavista62 před 15 hodinami
Ananasová buchta
Jirkas1 před 15 hodinami
Bramborové troubáky
Marta221 před 15 hodinami
Vepřové maso po cikánsku
Darwin před 17 hodinami
Tématické fráze:
kapustičková polévka,
kapusta recepty,
ružičkova kapustová polévka,
kapustová polévka z růžičkové kapusty,
recepty s kapustou,
polévka s kapustou,
zeleninová polévka s kapustou,
polévka z kapusty,
recepty z kapusty,
kapustová polévka růžičková,
kapusta polévka,
recept s kapustou,
kapusta recept,
polévky recepty,
růžičková kapustová polévka recept,
recepty kapusta,
polievka z ružičkovej kapusty,
polévka z kapustové růžičky,
polévka z ruzuckove kapusty,
vaříme s kapustou
Suroviny:
houby sušené,
cibule,
brambory,
mrkev,
kapusta růžičková,
rajče,
máslo,
maso uzené,
vývar uzený,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
petrželka
Komentáře (5)