Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková"

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vladi vladi

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 455 kJ /
348 kcal
Bílkoviny7,98 g
Tuky27,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy15,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do "papiňáku" dáme vařit omyté jazyky+sůl, celý pepř, nové koření+bobkový list (cca 20 min.) uvařené jazyky vyndáme - zchladíme studenou vodou a sloupneme, nakrájíme na plátky. Krok 2: Do dalšího kastrolu dáme asi 5 dkg másla nebo olej+cibulku na kostičky+nastrouhanou zeleninu a orestujeme, zaprášíme moukou - trošku opražíme, přiléváme vodu z uvařených jazyků a metličkou vyšleháváme, aby se neudělaly žmolky, dochucujeme solí, octem a nakonec přidáme šlehačku. Pokud je omáčka řídká, ve šlehačce rozkvedláme ještě trochu mouky a zahustíme. Kdo chce může omáčku rozmixovat, aby tam nebyly kousky a byla hladká. Podáváme s knedlíkem. Také jsou k tomu dobré brusinky jako u pravé svíčkové.

Zveřejněno 11. 2. 2011

Poznámka autorky vladi

Možná by se mohly jazyky nakrájet na větší kousky a dát rovnou do omáčky. /Připomínalo by to asi "pajšl"/

Bohužel nemám foto, napadlo mě sem dát recept až bylo vše spapáno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNYz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNYz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Můžu jenom doporučit,dnes jsme měli k obědu.

;-)Vladi:-Ojá ten knedlík úplně zazdila:-D:-Duž je tam:yes:dělala jsem z mikrovlnky:-*http://www.toprecepty.cz/recept/5262-knedlik-rychl...

Aničko-děkuji za foto-a kde jsou knedle? Ten tvůj recept musí být taky moc dobrý-to už svíčkovou připomíná doopravdy.Jinak všem děkuji za udělené bodíky.

Vladi,dělávám stejně,jen vynechávám mouku a přidávám skleničku Halali.Dnes to bylo bez Halali;-)Toto jídlo vařím večer,do hotového vývaru přidávám ocet a cukr,nechám převařit,vložím nakrájené jazyky,které přes noc krásně natáhnou a druhý den dodělám omáčku:-pTakto připravené jazyky nám chutnají víc,než svíčková s hovězím masem;-)Přikládám ti fotky ke tvému báječnému receptu:-*a další plusový bodík+6:yes::yes:

:-p:yes::yes:

Bude dobré papáníčko!

Vladi, velmi dobrý nápad a zajisté to musí být dobré, máš 3.bodík:yes: a škoda, že není fotka, třeba to někdo brzy udělá;-)

To musí být moc dobré.Jazyk je jemné maso a takováto úprava je lahodná.:-p:yes:

jooo to můžu, vííííborná záležitost toto:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jak dlouho vařit vepřový jazyk, vepřový jazyk, vepřový jazyk recept, vařený jazyk recept s omáčkou, vařený vepřový jazyk, uprava vepřového jazyka, veprovy jazyk vareny, svícková z veprového jazyka, recept na vepřový jazyk, vepřový jazyk recepty, recepty veprovy jazyk, vepřové jazyky, vepřový jazyk na svíčkovou, svíčková z vepřových jazyků, veprovy jazyk na smetane, hovezi jazyk svickova, hovězí jazyk doba vareni, recepty z vepřového jazyka, recept na vepřové jazyky, veprove jazyky varene

Suroviny:
jazyk vepřový, voda, sůl, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, zelenina kořenová, cibule, olej, mouka polohrubá, smetana

Přidat fotografie receptu