Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nálev z červené řepy pro zvýšení hemoglobinu v krvi

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Porce: 1,5 l

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 982 kJ /
713 kcal
Bílkoviny24,72 g
Tuky4,00 g
Vláknina40,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,97 g
Sůl9,75 g
Sacharidy126,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu krátce svaříme s cukrem a solí a necháme vychladit. Krok 2: Řepu, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka a kostičky, zalijeme vychladlou převařenou vodou, přidáme nastrouhaný zázvor a utřený česnek a necháme 5-7 dní v pokojové teplotě louhovat a lehce kvasit. Krok 3: Pak přecedíme, slijeme do PET láhve a uchováváme v lednici. Krok 4: Dávkování - 3x denně 1-2 dl.

Zveřejněno 21. 2. 2011

Poznámka autorky isindy

Na tento recept jsem narazila na varecha.sk. Nemám dlouhodobě vyzkoušený, ale nevidím důvod, proč by neměl být pro organismus přínosem, o prospěšnosti jednotlivých surovin asi nikdo nepochybujeme.

Tak máme již v lednici a postupně zkoušíme, co to s námi anemiky udělá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nálev z červené řepy pro zvýšení hemoglobinu v krvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NExp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nálev z červené řepy pro zvýšení hemoglobinu v krvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NExp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Ivi, mám červenou řepu moc ráda i proto, že se říká, že čistí játra a organismus vůbec. Dnes jsem ji koupila a pak zjistila, že nemám petržel, tak s realizací nápoje ještě počkám...ale už se na ni těším :-p. Hlavně mě tam potěšil ten česnek, ten dovede nápoj k dokonalosti...:-p

to vypadá na pěkný pročišťovák:yes:...a když si dám víc, nebudu řádit??:-D přece jen to prošlo kvasem:-))

:-p:yes:+6

Magdi, absolutně se toho neboj, fakt!!!!!:yes:

magdalenko, dá se to vypít bez obracení žaludku naruby ;-) cítíš v tom tu řepu, štiplavost zázvoru a příchuť česneku...je to takové kyselo pikantní, lehce kvas....

Ja som toto pred pár dňami študovala na slovenských topreceptoch...http://www.toprecepty.sk/recept/2477-kvas-z-cvikly...
Budem zvedavá na referencie. Vieš popísať, Ivi, ako to chutí? Ď.

ISAHU:yes::yes::yes:

Isi, tohle mámod sousedky a :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Isahu, to má krásnou barvičku, jako nějaké kvalitní víno;-) a je to opravdu zdravé:yes: Máš 3.bod:yes:

ježiš to može byt dobrý...:yes:+2:yes:

Tak na zdraví :-p:yes::yes::-K

ty brďoooo to je fotka:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
nálev na červenou řepu, jak zvýšit červené krvinky, potraviny na zvyseni cervenych krvinek, zvýšení červených krvinek, kvas z červené řepy, nálev na červenou řepu top, cervene vino a hemoglobin, červená řepa a krev, potraviny pro zvýšení červených krvinek, recept na nálev na červenou řepu, cervena repa na krev, červená řepa krev, pikantní nálev na červenou řepu, co je nálev, červená řepa, co z červené řepy, řepa a krev, víno na hemoglobin, co na zvýšení červených krvinek, jak louhovat červenou řepu

Suroviny:
řepa červená, mrkev, petržel, voda, česnek, zázvor čerstvý, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu