Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (187×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

leosek leosek

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 748 kJ /
7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suché suroviny nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme.
Přidáme vodu. Krok 2: Suroviny promícháme aby vzniklo řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin. Potom těsto v míse obrátíme vařečkou, znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut. Krok 3: Zatím rozpálíme troubu na 230 °C a vložíme do ní prázdný kastrol (litinový nebo silný nerez či smalt, průměru asi 21-23 cm a suchý!). Hrnec necháme rozpálit cca 30 minut. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem. Krok 4: Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 °C 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 °C. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 minut rozpálení suchého kastrolu.

TIP: Jak uchovat chléb a pečivo

Zveřejněno 28. 2. 2011

Poznámka autora leosek

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (461)

Skvělý chléb a zvládne ho opravdu každý

Výborný chléb

Môj obľúbený...pečiem dokola. :-8

:yes: :yes::yes: upečeno, chleba se povedl na 1 <3:yes:, přidala jsem fotky. Dělala jsem upravený recept s polohrubou moukou, hladkou mouku jsem dala chlebovou a celý pytlíček sušených kvasnic. Chleba jsem postříkala, přiklopila a strčila do trouby. Pak jsem ho znovu lehce postříkala po odklopení, ještě se dopékal. Nakonec jsem znovu postříkala po vytažení z trouby. Má křupavou kůrku a krásně zvoní na poklep na spodek :-8

Výborný chlebík :yes:

zeleja: Děkuji:-K

Vynikající chleba :). Peču ten vylepšený s polohrubou moukou. Děkuji za recept :yes:. Jana

Veronika.Hrozna: Dle stejného receptu, peče chléb moje dcera! Přidala jsem fotku! Mě se takový nepovede!;-( Po kom to to dítě má?:-D

Simono, jestli ještě pečete tento chleba, postříkejte ho během pečení vodou z rozprašovače, nebo dejte na něho alobal. Pokud máte ten hrnec s poklicí, tak jen stříkněte vodou. Po upečení taky nebo zabalte na chvíli do vlhké utěrky. Já už jsem pokročila dál, peču chleba kváskový - v remosce nebo troubě a taky rosím. Hodně štěstí:-K

Chleba je vynikajici. Pekla jsem ho uz mnohokrat, jen mam hodne silnou krupavou kurku, chleb vevnitr je hodne vlacny. Mam strach, ze kdyz ho vytahnu z trouby driv, nebude vevnitr dopecny. Pecu ve smalt hrnci. Ma taky nekdo takovou zkusenost? Krupavou kurcicku mam rada, ale tohle je pekna kura. :-) Dekuji.

Tento recept je super... Už nepeču jiný... Vyzkoušela jsem mnoho receptů, ale vždy jsem se vrátila k tomuto... Minule mě tlačil čas,tak jsem vše nacházela do pekárny, po uhneteni jsem nechala 4h kynout a pak upekla v normální troubě a byl výborný... Vždy dávám pol. Mouku, hladkou i zitnou a ještě se mi nestalo, že by se nepovedl:-):-):-)

Pecule: No, bohové chleba jsou ti nakloněni! Když vidí , že já zadělávám na chléb, tak zdrhají i oknem!

blbuvzdorný rec. tak to nepeč chytráku:-*8-(

Dáváte hrnec i pokličku do trouby na ohřátí, nebo poklici není třeba nahřát ?

bofinka: No?Povedl se ? Já mám v troubě 3 pokus.

Zobrazit 15 starších odpovědí

Kde nechat tento chleba kynout ? V kuchyni v teple, nebo v chladnějším špajzu ? Neusuší se vršek?:-?

casino: Pokud nevím vše, nepeču! Poslední pokus s koblihami byl , no slušně řečeno zoufalý. Všem se podařily, kromě mě!
;-(

Zobrazit 8 starších odpovědí

Prosím o radu, jsem nováček v pečení a už druhý chleba se mi zdrcnul. Po upečení je nádherný nechám vystydnout a je to mnamka, ale tak za 2 hod. je placatější, ale chutově dobrý. Co dělám špatně? ;-( Když vystydne zabalím do útěrky a dám do chlebníku. Dííííky za radu nechci to vzdát.

zizala: Mě se tohle stávalo z věnečky z odpalovaného těsta. Pak jsem zjistila, že po vypnutí trouby, je potřeba je tam nechat 10 minut odpařit od zbytků vody. Pak se vždy povedou.

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
chléba bez hnětení, chleb bez hneteni, domácí chléb, chleba bez hnětení recept, domací chléba, recept na chleba bez hnětení, chleba bez hnětení video, domaci chleb recept, domácí chléb za 12 kč, pečení chleba bez hnětení, recept na chleba, chléb bez hnětení pečený v kastrolu, nejlepší recept na domácí chléb, chléb pečený v kastrolu, nejlepší domácí chléb, recept na domácí chleba, recept na domácí chléb, nejlepší domácí chleba, domácí chleba recept, chléb z pekáčku

Suroviny:
mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

Přidat fotografie receptu