Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s hlívou ústřičnou a s mletým masem

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 971 kJ /
2 861 kcal
Bílkoviny188,86 g
Tuky142,59 g
Vláknina36,20 g
Cholesterol 946 mg
Sodík 2,20 g
Sůl5,11 g
Sacharidy188,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme si brambory ve slupce jen cca 5-6 minut, vypneme a necháme do druhého dne vystydnout (dá se ale i ze syrových brambor). Krok 2: Druhý den brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a připravíme si na cibulce nakrájenou hlívu ústřičnou, ke které přidáme orestovat i mleté maso s kořením a vše podusíme na velké pánvi. Krok 3: Pak střídavě dáváme na plech nakrájené brambory, dále pak maso s houbami, strouhaný sýr a nakonec našleháme vejce se smetanou a tím vše zalijeme. Krok 4: Já jsem dala ještě nahoru přes sebe proužky krájeného sýru a dal zapéci asi na 30 minut při 150°C. Podávala jsem se salátem s olivami a rajčátkem nebo okurkou viz. obrázek.

Zveřejněno 28. 2. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Brambory nekdy davam i syrove, i tak to je dobre a hliva v tom je vyborna. Je zdrava a tak ji pouzivam casto ve vsech jidlech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s hlívou ústřičnou a s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NEYz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s hlívou ústřičnou a s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NEYz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Te hlivy staci jen okolo 200 g - 250 g a brambory a trochu toho mleteho a je to vyborne, ja to delam dokola uz asi 3 ROKY a zabere to vice, jak kure, nebo svickova, je to namka, a chutne, ahojky Iva:-K:-K

pěkný receptík to se mi líbí to zkusím,ale opravdu v malém množství i když je to asi žravé:-D:-p+1:yes:

Zapečené brambory miluju a hlívu též tak ukládám jak koupím hlívu budou k obědu bodík letí:-)):-p:yes:

:-p:yes::yes:

No, priznam se, ze je jim uz,jak je delam a chutnam a chutnam, :-Dtakze je to nebezpecne dobre, ze mam i ja problem nechat neco na plechu:-):-D ahoj Iva , i tu kasicku varim, ale tohle je no asi budu myskabramboracka.:-?:-?.:-D

taky miluju zapečené brambory, jím je a jím, dokud tam nejaké jsou:-p

Teri,mně taky, podáme trestní oznámení :-D:-D:-p:-p:yes::yes:

Ja neviem, prečo si nevaríš tú kašičku, ale ideš tu na mňa s tými zemiakmi. ;-) Akékoľvek zapečené zemiaky sú pre mňa nebezpečné, neviem odolať :-D Máš ma na svedomí :-D:-D:-D;-) +1

Tématické fráze:
recepty s hlívou ústřičnou, zapečené brambory, zapékaná hlíva, brambory s hlívou, hlíva zapečená s bramborami, brambory s hlívou ústřičnou, hlíva ústřičná s bramborem, zapékana hlíva ústřičná, zapečené brambory s mletým masem, recepty hlíva zapečena, zapékané brambory s hlívou, hlíva ústřičná s brambory, zapečené brambory recept, hlíva ústřičná s bramborama, zapečené brambory s masem, nejlepší druhy brambor, hliva zapecena s bramborama, hlíva s bramborem, zapečená hlíva, hlíva ústřičná recepty

Suroviny:
brambory, hlíva ústřičná, maso mleté, sůl, sýr uzený, smetana zakysaná, vejce, sýr, koření houbová variace, pepř, rajče, olivy, salát hlávkový, máslo, cibule

Přidat fotografie receptu