Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 222 kJ /
531 kcal
Bílkoviny60,73 g
Tuky5,25 g
Vláknina25,29 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 446 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy49,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme maso nakrájené na menší kousky, osolíme a posypeme bylinkovým kořením, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Krok 2: Pak přidáme větší plátek másla, cibuli nakrájenou na půlkolečka, mrkev a kedlubny nakrájené na hranolky. Krok 3: Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Krok 4: Přidáme prolisovaný česnek, trošku opepříme a zahustíme lžičkou hladké mouky, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě krátce povaříme. Krok 5: Podle chuti můžeme ještě přisolit a zakápneme trochou octa - ten vyrovná sladkost mrkve. Krok 6: Na talíři posypeme nasekanou petrželkou, nebo pažitkou. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Zveřejněno 5. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZZN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZZN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-)<3:yes::yes: to mám moc ráda a klidně i bez masa :-K

:-p:yes:

Mysulko tohle já můžu:-p:yes::yes:

:-) všem děkuju za milé komentáře a bodíky:-K
Eli, já také často vzpomínám na dobroty od babičky, moc mě mrzí, že už tu není a nemohu jí oplatit tu starostlivost a lásku:-(:-K

Jéé, to miluji!! Talíř vypadá moc jedle:-p. Z kuřecím jsem ještě nezkoušela, musím to napravit;-):yes:

hezky barevné..zdravé..lákavé:-K:-8:yes:
Eli:-8:-K:-*

Tak to doma dělávám pravidelně 1x týdně, takže mohu doporučit:yes:, jen kedlubnu vynechávám i česnek, ten přidám jen nastrouhaný-syrový na porci (ale, to je náš problém u nás doma);-), ale mysulko máš bodíka, protože je to :-p:yes::-p

Spousta zeleniny s kouskem kuřecího neurazí ani masožrouty :yes::-K.

Dušenou mrkev miluji, ale dát k ní i kedlubny, to mě ještě nenapadlo, zase zeleninka a tu já:-p, takže:yes:

To dělávala moje babička (tuším bez česneku) a my jsme to jako děti nechtěly...:-8 Jak ráda bych si to teď dala, hlavně od ní...;-):-K:yes:

Určitě je to dobré :-p a zdravé ;-) 1.bod :yes:

Tématické fráze:
dušená kedlubna, dušené kedlubny, dušené kedlubny recept, dušená mrkev s kedlubnou, recept na dušené kedlubny, dušená kedlubna recept, kedlubna dušená, kedlubny dušené na másle, dušená kedlubna s mrkví, kedlubny dušené, dušená kedluben, recepty z kedlubny, kedlubna a zdraví, dušená zelenina s kuřecím masem, dusene kedlubny recepty, kedlubna s masem, dušená mrkev s kedlubnem, recept dušená kedlubna, kedluben na másle, recepty dušené kedlubny

Suroviny:
mrkev, kedlubna, maso kuřecí, cibule, česnek, vývar drůbeží, olej olivový, máslo, sůl, pepř, koření bylinkové, mouka hladká, ocet, petrželka

Přidat fotografie receptu