Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené koleno s křenovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce velké

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 408 kJ /
576 kcal
Bílkoviny37,45 g
Tuky15,60 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy70,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno s kořením uvaříme ve vodě v tlakovém hrnci. Krok 2: Odkostíme, nakrájíme na kousky. Krok 3: Přeliv - mléko přelijeme do hrnce, trochu si necháme na zahuštění s moukou. Krok 4: Osolíme, přidáme muškátový oříšek a přilijeme rozmíchanou mouku, mícháme do zhoustnutí, provaříme ještě asi deset minut na mírném ohni. Krok 5: Odstavíme z plotny, přimícháme křen a necháme vychladit, sem tam promícháme. Krok 6: Maso přelijeme přelivem.

Zveřejněno 15. 3. 2011

Poznámka autorky k.radulka

Podáváme s těstovinami nebo zeleninovým salátem. Toto jídlo se jí i za studena.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené koleno s křenovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxyD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené koleno s křenovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxyD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Já si tedy tu křenovou omáčku za studena neumím moc představit, ale každému chutná něco jiného.

Kadlik: :yes::yes:

Tak to je bašta,já bych v rámci diety taky těstoviny mít nemusela:-D:-D+1:yes:

u nás je to spagetko to samé a těstoviny k tomu dávám hlavně kvůli dětem:-))

Pro mě ten recept končí slovem - odkostíme....:-):-) pak by následovalo - s chlebem a křenem sežereme....:-)

Radulko, tak přesně takhle dělám koleno a muž ho nejradši, jak píšeš, za studena, jen s čerstvým chlebem. Je schopný celý to koleno i s velkým nastrouhaným křenem sežr...píp:-8.:-D.spapat sám ...:-p:-p - jo příloha jiná prý je k tomu škoda :-D;-), jinak :yes::yes:

Tématické fráze:
uzené koleno, jak dlouho se vaří uzené koleno, vaření uzeného kolene, jak dlouho vařit uzené koleno, uzené koleno s křenovou omáčkou, uzene koleno s krenem, uzené koleno v papiňáku, www uzene koleno doba vareni, jak dlouho vařit uzené koleno v tlakovém hrnci, doba vaření uzeného kolene, uzene koleno priprava v tlakovem hrnci, doba vaření uzeného kolena, uzené koleno recept, křenova přeliv recept, uzena krkovicka s krenovou se sýrovou omáčkou, uzené koleno doba vaření, přeliv na uzené maso, uzené koleno délka vaření, uzené koleno s omáčkou, délka vaření kolene v tlakovém hrnci

Suroviny:
koleno vepřové uzené, koření nové koření, pepř, bobkový list, mléko, mouka hladká, ořech muškátový, sůl, křen

Přidat fotografie receptu