Ohnivé maso
Pro labužníky pikantních jídel tu máme recept na nudličky dušeného vepřového masa s feferonkami, kapií a kyselými okurkami, to vše spojené hořčicí. K ohnivému masu jako přílohu můžete připravit třeba hranolky nebo bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 380 kJ / 1 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,85 g |
Tuky | 56,89 g |
Vláknina | 16,16 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 3,08 g |
Sůl | 7,45 g |
Sacharidy | 71,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme.
Krok 2: Pak přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a nadrobno nakrájené feferony. Vše orestujeme a nakonec přilijeme nálev z feferonů, nebo trošku vody a necháme provařit.
Krok 3: Část hořčice se může vynechat a maso před zalitím nálevem poprášit hladkou moukou a chvilku osmahnout.
Krok 4: Jako příloha se hodí hranolky, chléb, topinky, malé bramboráčky.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ohnivé maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KMG
Moje poznámka
Ohnivé maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KMG
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 11 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 12 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 12 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 12 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 12 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 14 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 15 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 15 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 16 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 17 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 19 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 21 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
kureci ohnive maso,
vepřové ohnivé maso,
ohnive kuřecí maso,
ohnivémaso,
ohnive maso kuřeci,
ohnive meso,
topinka s ohnivým masem,
ohnivé vepřové nudličky,
topinky s ohnivym masem,
ohnivé vepřové maso,
ohnive nudlicky,
recept masová topinka,
recepty z masa,
recepty-ohnive maso,
ohnive maso veprove,
jak se děla ohnive maso,
ohnive maso v bramboraku,
recept ohnivé kuřecí maso,
onivé maso,
ohivé maso
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
olej,
hořčice,
okurky sterilované,
kapie sterilovaná,
feferonka sterilovaná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)