Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdíčková"rajská"z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie663 kJ /
158 kcal
Bílkoviny4,83 g
Tuky3,46 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 468 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy22,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdíčka zbavíme krvavých sraženin, dobře opláchneme a vložíme do papiňáku. Přidáme 2 celé cibule, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, masox, všechno koření (nejlépe v takzvaném vajíčku na luhování čaje, pak nemusíme nic z vývaru lovit). Krok 2: Přilijeme 1 litr horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem vaříme 50 minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme, srdíčka vyndáme, nakrájíme na plátky a z vývaru také odstraníme koření. Krok 3: Ponorným mixérem veškerou zeleninu ve vývaru rozmixujeme, přidáme rajský protlak, dochutíme solí, octem, cukrem a ještě 2 minutky provaříme. Krok 4: Vložíme nakrájené srdíčko, přidáme lžíci másla na zjemnění omáčky a podáváme s knedlíkem, noky, těstovinami nebo rýži.

Zveřejněno 22. 3. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já dochucuji cukrem tak,že si do kastrůlku dám 2 PL krupičkového cukru,malinko podliju vodou a na mírném plameni umíchám do zlatavé barvy karamel,který pak zředím vodou,vmíchám do omáčky a ještě chvilku nechám provařit.

Pokud toto jídlo dělám v létě,místo protlaku používám čerstvá rajčata asi 5-6 ks, zbavená slupek,která také přidávám vařit hned se vším na začátku.

Mouku nepoužívám žádnou,omáčka se zahustí rozmixovanou zeleninou.

Ještě pro upřesnění-ze srdíčka proto,že je to celkem levné a chutné maso 39,-kč/kg.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčková"rajská"z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwlJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčková"rajská"z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwlJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Děkuji za milé komentáře a přidělené body:-K

Aničko, tak se srdíčkem jsem rajsou ještě nezkoušela;-). Dobrý nápad, proč ne.:yes:

To je krása! Zajímavě obměněná rajská a ještě se srdíčkem :yes::-K.

Děkuji za moc milé,hezké komentáře a přidělené body:-K

Aničko - určitě nejen dobrá, ale i krásně fotogenická:yes::-p+

Anna Kocikova:Naopak Aničko:-K, já si myslím, že je dobře, že jsi sem ten recept dala, protože je opravdu pěkně popsaný a i fotky jsou moc hezké:yes:.

Tak to musí být mňamka:yes:Moc hezké fotečky Aničko:-K:-KPosílám bodík a a bojuji s pavlovovým reflexem:-p:-p:-p

Špagetko,znáš mě:-Djá také libeček opravdu "vrážím" kam se dá,ale tady nám to nepasuje.
Chocolate,já bych to tady ani nedávala,ale když vím,jak jsem se kdysi já trápívala s omáčkama a zásmažkama,záklechtkama;-):-*jej to bývala morda:-))tak snad tady tohle pomůže:-8Dělávám podobně i svíčkovou(bez rajčat:-D)míň mrkve,trošku víc celeru a petržele.Ale tam už přidávám smetanu:-)
Děkuji za milé komentáře a body:-K

Původně jsem si říkala ááá, další rajská..:-8
Myslím si, že je fajn, že někdo tuhle českou klasiku popsal i pro začátečníky.Hřebíček nedávám, ale určitě vyzkouším.
Za bezvadný popis posílám první bodík:-K.

Nemá to chybu, rajskou s jakýmkoli masíčkem a i bez něj, prostě :-p:-p:-p - já tam teda strkám ještě libeček, ale i tak - super :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
rajská omáčka v papiňáku, rajska omacka z papinaku, jak varit rajskou v papinaku, rajska, srdickova omacka, rajska omacka se srdickem, jak vařit maso v papináku na rajskou, rajská omáčka ze srdicka, recepty papiňák, vepřová plec s rajskou omáčkou v papináku, srdíčková rajčata, srdicka z rajskych, rajská omáčka recept v papiňáku, papiňák 3 litry, jak dlouho vařit ovar v tlakovem hrnci, rajská polévka v papiňáku, rajska z pspinaku, rajska polevka z papinaku, rajská z hovězího srdce, rajčata srdíčková

Suroviny:
srdce vepřové, mrkev, petržel, celer, cibule, bobkový list, koření hřebíček, pepř celý, skořice celá, tymián, masox, sůl, cukr, ocet, máslo

Přidat fotografie receptu