Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Exotické jehně

Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete připravit netradičním způsobem, můžete se zde inspirovat.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gurmanka

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 511 kJ /
1 556 kcal
Bílkoviny114,37 g
Tuky79,03 g
Vláknina19,32 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 436 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy89,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pripravíme si hlbší hrniec. V ňom na na dvoch lyžiciach oleja za častého miešania osmahneme mäso a keď zhnedne zo všetkých strán vyberieme ho a odložíme na tanier. Krok 2: Do toho istého hrnca dáme 1 lyžicu oleja, cibuľu a cesnak a opekáme na miernej teplote asi 5 minút. Krok 3: Potom pridáme opečené mäsko, citrónovú šťavu, vývar, med, škoricu, sladkú papriku, jednu lyžičku soli a podľa chuti čierne korenie. Privedieme do varu, prikryjeme a teplotu znížime tak, aby sa nám mäso pomaly dusilo. Necháme dusiť 30 minút, sem-tam premiešame. Krok 4: Medzitým si nakrájame mrkvu a papriku na menšie kúsky. Po uplynutí 30 minút pridáme nakrájanú zeleninu a opäť necháme dusiť 30 minút. Krok 5: Následne pridáme hrozienka, ešte trochu podusíme, aby sa hrozienka začali rozvárať – cca 10-15 minút. Krok 6: Mäso a škoricu povyberáme von a do zmesi v hrnci pridáme mleté mandle. Zmes rozmixujeme najemno ponorným mixérom. Krok 7: Mäsko vrátime do omáčky, trochu prevaríme a môžeme servírovať.
Podávame s kuskusom, ryžou alebo len s pečivom.

TIP: Desatero: Jehněčí maso- nejčastější otázky a odpovědi

Zveřejněno 23. 3. 2011

Poznámka autorky gurmanka

Pri tvorbe tohto receptu som vychádzala z jedného receptu na marocké jahňacie mäso, ale sama som si ho upravila podľa svojej chuti. Kombinácia chutí je možno nezvyčajná a priznám sa, že ja sama som také niečo skúšala po prvý krát. Ale výsledok bol fantastický!!

http://www.gurman.estranky.sk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Exotické jehně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYA6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Exotické jehně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYA6

Marie

Komentáře (4)

chocolate:
ahoj, ta rajcinova polievka je superrychla a chutna! Naozaj sa oplati vyskusat!:yes:

Zajímavý recept, ráda bych ochutnala.Mimochodem mě na tvých stránkách zaujal recept na Rajčinová polievka so syrovými bagetkami, který mám v plánu brzy vyzkoušet:-K.

Ivusa:
ahoj, aj ja som sa trochu tej kombinacie obavala, ale vysledok ma milo prekvapil :-) dakujem za bodik!!!:yes:

Zaujala mne zvláštní kombinace ingrediencí,já osobně experimentuji ráda,ovšem chlapi doma jsou spíš na klasiku.I přesto tento recept ukládám a jednou vyzkouším,zkusím však jiný druh masa:yes::yes:posílám boďana:-!:-!:-!:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jak upéct jehně, exotické recepty, jehně, recepty z jehně, kuře ala jehně, exotycke recept, marinada na jehně, jehne omacka, opékáme jehně, exotické recepty na vaření, jehně mám ráda recepty, marocký kuskus s jehně, recept na jehně, recepty na grilovane jehne, jehně příprava jídla, marunada na jehne, grilované jehňě, recept kuře ala jehně, recept na grilovane jehne, jehně diskuze

Suroviny:
maso jehněčí, olej, cibule, česnek, šťáva citronová, bujon kuřecí, med, skořice celá, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, mrkev, rozinky, mandle mleté, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu