Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Exotické jehně

Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete připravit netradičním způsobem, můžete se zde inspirovat.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gurmanka

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 511 kJ /
1 556 kcal
Bílkoviny114,37 g
Tuky79,03 g
Vláknina19,32 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 436 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy89,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pripravíme si hlbší hrniec. V ňom na na dvoch lyžiciach oleja za častého miešania osmahneme mäso a keď zhnedne zo všetkých strán vyberieme ho a odložíme na tanier. Krok 2: Do toho istého hrnca dáme 1 lyžicu oleja, cibuľu a cesnak a opekáme na miernej teplote asi 5 minút. Krok 3: Potom pridáme opečené mäsko, citrónovú šťavu, vývar, med, škoricu, sladkú papriku, jednu lyžičku soli a podľa chuti čierne korenie. Privedieme do varu, prikryjeme a teplotu znížime tak, aby sa nám mäso pomaly dusilo. Necháme dusiť 30 minút, sem-tam premiešame. Krok 4: Medzitým si nakrájame mrkvu a papriku na menšie kúsky. Po uplynutí 30 minút pridáme nakrájanú zeleninu a opäť necháme dusiť 30 minút. Krok 5: Následne pridáme hrozienka, ešte trochu podusíme, aby sa hrozienka začali rozvárať – cca 10-15 minút. Krok 6: Mäso a škoricu povyberáme von a do zmesi v hrnci pridáme mleté mandle. Zmes rozmixujeme najemno ponorným mixérom. Krok 7: Mäsko vrátime do omáčky, trochu prevaríme a môžeme servírovať.
Podávame s kuskusom, ryžou alebo len s pečivom.

TIP: Desatero: Jehněčí maso- nejčastější otázky a odpovědi

Zveřejněno 23. 3. 2011

Poznámka autorky gurmanka

Pri tvorbe tohto receptu som vychádzala z jedného receptu na marocké jahňacie mäso, ale sama som si ho upravila podľa svojej chuti. Kombinácia chutí je možno nezvyčajná a priznám sa, že ja sama som také niečo skúšala po prvý krát. Ale výsledok bol fantastický!!

http://www.gurman.estranky.sk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Exotické jehně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYA6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Exotické jehně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYA6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

chocolate:
ahoj, ta rajcinova polievka je superrychla a chutna! Naozaj sa oplati vyskusat!:yes:

Zajímavý recept, ráda bych ochutnala.Mimochodem mě na tvých stránkách zaujal recept na Rajčinová polievka so syrovými bagetkami, který mám v plánu brzy vyzkoušet:-K.

Ivusa:
ahoj, aj ja som sa trochu tej kombinacie obavala, ale vysledok ma milo prekvapil :-) dakujem za bodik!!!:yes:

Zaujala mne zvláštní kombinace ingrediencí,já osobně experimentuji ráda,ovšem chlapi doma jsou spíš na klasiku.I přesto tento recept ukládám a jednou vyzkouším,zkusím však jiný druh masa:yes::yes:posílám boďana:-!:-!:-!:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jak upéct jehně, exotické recepty, jehně, recepty z jehně, kuře ala jehně, exotycke recept, marinada na jehně, jehne omacka, opékáme jehně, exotické recepty na vaření, jehně mám ráda recepty, marocký kuskus s jehně, recept na jehně, recepty na grilovane jehne, jehně příprava jídla, marunada na jehne, grilované jehňě, recept kuře ala jehně, recept na grilovane jehne, jehně diskuze

Suroviny:
maso jehněčí, olej, cibule, česnek, šťáva citronová, vývar masový, med, skořice celá, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, mrkev, rozinky, mandle mleté, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu